Rotary El Prat
ASOCIACIONES - ENTIDADES
Rotary El Prat

CONFERENCIA VIRTUAL d’en PERE SERRA: “MAREA de jubilats i pensionistes”

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El dia 18 de març d’enguany, visità l’espai de conferències Rotary Prat (ara amb versió telemàtica forçosa) el pratenc, Pere Serra Guerrero, conegut capdavanter de moviments i plataformes de caire social, sindical i de defensa dels més desfavorits, ara al front del moviment MAREA al Prat, plataforma, aquesta, que lluita pel drets dels pensionistes i la dignitat de les pensions.

D’entrada, en Pere Serra ens sorprengué positivament amb la informació de que MAREA Prat havia estat la primera plataforma, entre les moltes existents a l’Estat espanyol, en ser legalitzada. Actualment hi han 260 plataformes MAREA i cadascuna es autònoma en la seva activitat. Ens parlà de la permeabilitat del moviment, de la seva transversalitat i la resistència a les intromissions polítiques i sindicals.

El conferenciant, amb la vehemència que el caracteritza, denuncià el perill que corren les pensions davant l’atac que el sistema públic està patint per part de les entitats privades (assegurances, fondos i entitats financeres) que porta, al seu entendre, cap a la privatització de les pensions amb el consegüent empobriment de la caixa de la seguretat social. En aquesta línia, carregà contra el Pacte de Toledo que, lluny d’actuar com a protector del sistema públic de pensions, es un element més de les seves restriccions.

 Al seu entendre, el sistema públic actual es perfectament sostenible amb una bona gestió, sobre tot evitant les despeses impròpies com han estat els rescats bancaris. Ens posà el mirall de la fallida que, segons ell, en altres països com els USA, han tingut alguns fons privats de cobertura social amb el consegüent empobriment de persones i famílies.

Advertí, també, del perill que per al sistema suposarà la quarta revolució tecnològica per les menors aportacions a la caixa pública de pensions que pot comportar i la bola de neu que es podria formar amb la gradual disminució del poder adquisitiu de 10,5 milions de pensionistes

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat