Promoció Econòmica
COMERCIO
Promoció Econòmica

En marxa els preparatius per al Maig cooperatiu

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Entitats i Ajuntament del Prat organitzen per tercer any seguit el Maig cooperatiu, a fi de donar visibilitat a l’economia social i cooperativa al Baix Llobregat. 

Enguany, la presentació de la programació es farà al cinema Capri el 2 de maig, amb la projecció del documental “Food Coop”, sobre una cooperativa d’alimentació de Nova York. 

Els dies 8 i 10 es faran dues sessions al Centre de Promoció Econòmica (CPE): Dinàmica de networking: construint vincles entre entitats d’economia social i cooperativa; i Xerrada sobre els valors de l’economia social.

El dia 15 se celebrarà, també al CPE, la Jornada de Cooperativisme i Habitatge, que organitza la Cooperativa Obrera de Viviendas, COV.

La Festa Fira del Cooperativisme, que va nèixer el 2008, tindrà lloc el 19 de maig a la pl. de Roigé i Badia, amb una paella per a socis/es de la COV, acompanyada per diverses activitats lúdiques, i ball popular obert a tothom a les 22 h.

El dia 23 es presentarà a la pl. de Catalunya la cooperativa escolar simulada de l’escola Bernat Metge, mentre que el 29 es farà al CPE una jornada sobre Tornar a treballar al camp.

Trobareu informació completa sobre la programació del Maig cooperatiu a www.economia.elprat.cat

Què és l’economia social i el cooperativisme?

L'economia social té per objectiu servir l'interès dels seus membres i la col·lectivitat, organitzar-se democràticament i distribuir els seus beneficis d'acord amb criteris que primen les persones i el factor treball, abans que el capital. 

Les formes empresarials que l’integren són les cooperatives en totes les seves formes, les mutualitats, les associacions i les fundacions. A Europa, l'economia social ocupa més de 14 milions de persones.

Al Prat en tenim?

Al Prat, l’economia social i cooperativa és un sector important i amb expectatives de creixement i creació de nova ocupació de qualitat. Les incubadores de projectes del Labesoc i de la cooperativa Uikú estan plenes de noves idees. 

Enguany, tres projectes locals han obtingut finançament de la Generalitat: O Waste al Baix Llobregat , de Saó Prat i l’Associació Espigoladors; el nou obrador de la Fundació Rubricatus i l’Espai de recerca i vinculació al treball, de la Fundació Cassià Just – Cuina Justa a Cal Tudela. 

A més, dos cercles cooperatius pratencs han ampliat els recursos de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat: Barri Cooperatiu de la COV i Baix Sud de Gats. 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat