Promoció Econòmica
COMERCIO
Promoció Econòmica

Es creen noves cooperatives escolars simulades al Prat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El curs passat, les escoles Bernat Metge i Joan Maragall van crear cooperatives simulades en el marc del prorama Cultura Emprenedora a a l’Escola de la Diputació de Barcelona. Aquest curs, a les dues escoles citades, que repeteixen l’experiència, se’ls ha sumat l'escola Mare de Déu del Carme.
Aquest projecte vol apropar el món de l’economia social i solidària i els principis del cooperativisme a l’escola: la participació voluntària i oberta, la gestió democràtica, l’interès per la comunitat, la participació econòmica de les persones sòcies en un projecte comú...

Un procés dividit en fases

Tots els i les alumnes implicades, de 5è de primària, són socis i sòcies fundadores de la cooperativa. El procés dura tot el curs i consta de diverses fases: la constitució i legalització de la cooperativa (triant-ne el nom i representants, elaborant els estatuts, determinant el capital social...),el disseny dels elements gràfics, l’elecció del producte a elaborar, la seva venda i, finalment, la destinació d’una part dels beneficis a projectes socials de la ciutat, elegits pel mateix alumnat. Les cooperatives s’anomenen Love Planet (Escola Bernat Metge),Els trastos (Escola Joan Maragall) i CT27 i MDC28 (Escola Mare de Déu del Carme).

Competències i aprenentatge

Amb aquest projecte, l’alumnat desenvolupa competències formatives (lingüístiques, matemàtiques, digitals, artístiques...) alhora que aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre, enlloc del lucre i els beneficis.

Suport de cooperatives reals

Entitats de l’economia social i solidària del Prat, com la Cooperativa Obrera de Viviendas, Cooufar, Som Connexió i Inmenta (Saó Prat) han assessorat a les nenes i nens sobre diversos aspectes. També rebran informació de l’entitat de finances ètiques Fiare i de personal tècnic municipal. Els productes que fabriquin les cooperatives escolars es posaran a la venda en un mercat al maig.

Més informació al reportatge que va fer elPrat.TV i a la galeria d'imatges de Flickr.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat