ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

Volem seguir treballant en comú pel Prat i pel Baix Llobregat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Amb l’horitzó de la propera assemblea de Catalunya en Comú i de la Conferència Nacional d’ICV, el passat 3 de març ICV Baix Llobregat va celebrar la seva conferència comarcal. Com a coordinadora del Prat em va correspondre fer una intervenció de valoració del document presentat pel debat i de la situació política que vivim.Cal agrair que a ICV tinguem espais de debat i construcció col·lectiva com una assemblea on poder traslladar les reflexions de les agrupacions locals i de les companyes i companys que hi participen. Ens hem de felicitar per la redacció i aprovació d’un document polític comarcal tant valent com el que vàrem aprovar el 3 de març. En uns temps tant incerts com els actuals, s’agraeix un document concret i que identifica els punts forts i dèbils del moment que estem vivint a nivell organitzatiu.

Des d’ICV El Prat, assumint la nostra història i tot allò que hem aprovat en les diferents documents d’Assemblees Nacionals on hem abordat aquest procés de confluència. Per tant, comparteixo l’estratègia de la creació d’un nou espai polític d’ esquerres que ens ajudi a fer fora l’hegemonia de la dreta que ens ha governat majoritàriament a Catalunya.

És per això, que tant a nivell comarcal com local hem treballat per fer possible les diferents campanyes electorals de les Confluències dels “Comuns” (2 autonòmiques i 2 generals). Hem fet trobades, debats, actes programàtics i tot allò que era necessari per la construcció d’aquest espai i ho hem fet des del convenciment i la lleialtat que ha caracteritzat sempre aquesta organització i aquestes sigles.

Hem assumit reptes, s’han generat complicitats i relacions amb altres actors, però també hem viscut desconfiances, recels i fins i tot indiferències, generant a les nostres agrupacions locals moltes contradiccions. Per a la nostra gent del Prat, aquest procés s’ha orquestrat des de fórmules força piramidals, de lideratges “barcelonacentristes” i amb molt poca trajectòria de “carrer” més enllà de la capital. Això ens ha portat, en alguns moments, a que sigui un projecte allunyat de les nostres realitats locals i dels nostres votants.

S’ha demostrar, amb tota la logística de les campanyes i les trobades que som l’estructura del nou “subjecte polític” però ho som d’amagat, com si tinguéssim por o acomplexats. I això ens afebleix.

Cal defensar que tenim unes agrupacions més que dignes, que tenim Alcaldies i regidors i regidores en els Governs de les ciutats més importants de Catalunya. I ho hem aconseguit amb el nostre treball, amb els nostres valors de classe treballadora, ecologistes i feministes! Per tot això cal pensar molt bé l’estratègia, perquè ens hi juguem molt.

Comparteixo el que diu el document, que el desplegament territorial no pot anar al mateix temps que la creació de les candidatures locals. Com a força municipalista que som, no ens hi podem jugar la governança dels nostres Ajuntaments, dels nostres pobles i ciutats, davant d’un projecte tant embrionari i “en construcció” com és el que tenim avui en dia entre les mans.

Cal que els processos locals actuals no siguin la creació d’una marca política o un simple acord per anar a les llistes, sinó que sigui un projecte que harmonitzi idees, organitzacions i persones en un projecte únic i en comú.

A poc més d’un any de les eleccions municipals, no sabem ni com ens hem d’organitzar per afrontar tot aquest procés, sent quasi inviable que es pugui abordar així la construcció de les candidatures locals, quan sabem el que representa unes eleccions municipals en els pobles i ciutats com els nostres.

I pel que fa al desplegament territorial, defenso que es faci, però cal un desenvolupament articulat, coherent amb els tempos que vivim i perquè cal que sigui un procés il·lusionant! Volem que Catalunya en Comú sigui un espai d’èxit i d’il·lusió.

I per això cal marcar alguns punts imprescindibles i resoldre les incògnites organitzatives actuals.

En primer lloc defensem un organització de partit! Cal que les persones que participem tinguem igualtat en drets i deures. Volem guanyar les institucions per transformar la vida de la gent i per posar la política al servei de la ciutadania! Som una organització amb una gran cultura política a les esquenes i volem continuar sent-ho.

En aquest sentit exigim un projecte polític radicalment democràtic. Que les decisions es prenguin dins de les estructures creades i que els lideratges representin els valors i voluntats de tot un espai. Cal espais de decisió representatius de la realitat organitzativa de Catalunya en Comú; i de les forces polítiques que formen la confluència, sense superioritats o discriminacions.

Cal també que la transparència sigui un eix central de l’activitat política, on la comunicació sigui fluida i tots tinguem els mateixos canals per tal d’articular posicionament conjunts i no contradictoris. On el debat i la documentació ens enriqueixi a totes les parts. Per això la militància i la participació presencial és imprescindible.

És essencial un canvi de paradigma si volem articular espais estables en els nostres pobles i ciutats. Calen espais on la gent es reconegui, es conegui, pugui debatre i generar sinergies positives entres les parts. Si ho deixen tot el mans d’Internet perdrem a la nostra gent però també perdrem una part essencial de la nostra cultura política que és la coneixença de les realitats locals i de la gent que les forma.

I per suposat, cal exigir confiança, lleialtat i respecte a la nostra cultura política i organitzativa tal i com s’esmenta en el document de la Conferència comarcal.La nostra trajectòria política en el municipalisme transformador ve de lluny i vol anar encara més lluny. Tenim grans exemples de ciutats i pobles amb Alcaldies, i també amb regidors/es que s’hi trenquen la cara cada dia per fer ciutats i pobles més dignes, lliures i igualitaris i això s’ha de reconèixer en aquest nou espai polític d’esquerres que es vol construir.

En definitiva, d’aquesta Conferència hem de sortir forts i cohesionats per exigir que cal que totes aquestes línies, reptes i reflexions s’han de donar en sí de la nostra organització.Ens cal un debat valent, encoratjador, però també realista (i amb dades) per poder fer una valoració de tot plegat i saber cap a on anem amb l’estratègia clara i compartida.

En algun moment haurem d’avaluar, pensar i discutir si tot això és viable i si realment estem arribant al nostre objectiu principal: Guanyar les institucions per posar a la ciutadania al centre de les nostres polítiques!La Conferència Nacional del 10 de març , que celebrarem al Prat, ens ha ser servir per veure si aquest projecte suma i multipliquem agents i vots!Però per fer tot això cal comptar amb la nostra gent de base, amb el nostre capital polític, organitzatiu i sobretot humà!

Nosaltres treballarem de valent, com sempre ho hem fet, des de la humilitat i fraternitat que representa els nostres valors com a ICV, però també ho volem fer defensant el nostre orgull de ser qui som i de l’herència del PSUC que tant ens ha marcat!

Seguirem treballant en comú per la gent del Prat i de Catalunya i del Baix Llobregat.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat