ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

Resum del Ple Municipal del mes de novembre

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

En aquest passat ple municipal, es va aprovar nomenar Fill predilecte de la ciutat a Fermí Marimón i a Josep Mayol com a Fill adoptiu de la ciutat. De la mateixa manera, es nomenarà Fill adoptiu a títol pòstum a Àngel Garcia. Totes elles persones vinculades al món de les arts, tant plàstiques com audiovisuals, de la nostra ciutat. La celebració del ple on s’atorgaran els títols serà el proper 24 de novembre al Cèntric.

 

Per una altra part, es va aprovar la guia de contractació pública social i èticament responsable, amb el qual l’ajuntament es compromet a contractar béns i serveis que compleixin les clàusules socials que si’incorporarán als procesos de licitació. Aquestes clàusules socials implica des de la igualtat entre dones i homes, la contractació de persones en risc social, la sostenibilitat mediambiental, entre d’altres. Donat que la contractació pública suposa l’1% del PIB de l’estat, que aquesta contractació es faci seguint models ètico-socials suposa un pas en el canvi de paradigma socio-econòmic actual a una relació entre l’economia i les persones més igualitària i responsable.

 

La comunitat educativa, a través del Consell Escolar Municipal, va llegir un manifest en defensa i preservació de la dignitat i la llibertat dels docents i dels centres educatius, posats en entredit en les últimes setmanes arran de l’actualitat política per algunes figures polítiques. L’escola catalana és exemple d’integritat i ètica, i continuaran educant en la convivència i el diàleg.

 

També, en el marc del 25 de novembre, dia contra les violències envers les dones, es va aprovar la declaració institucional relativa a aquest dia. Un any més, la xacra de la violència de gènere suposa la mort i vexació de centenars de dones, alhora que les desigualtats laborals i socials de les dones apuntalen un sistema patriarcal que omet els drets i les llibertats de les dones.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat