Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

“LA TAVERNA DEL CONTROLADOR AÈRI A L’AEROPORT DEL PRAT” per en MARC GARCIA

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

 Interesantíssima conferencia la que ens donà en Marc García, pratenc, controlador aeri a la torre de control de l'Aeroport del Prat, el passat dia sis de març, dintre del nostre Cicle de Conferències del curs present. El tema, evidentment, “La taverna  del controlador aeri a l'aeroport del Prat”.

Diguem, d'entrada, que en Marc Garcia és un gran comunicador, enamorat, a mes, de la seva feina; per això la seva intensitat i detall en el discurs, ens  va mantenir a tots els presents ben amatents, tot i que, digueu-m'ho també, el tema, per si mateix, ens tènia rendits, ja d'entrada, al menys als pratencs, doncs no en va, l'aeroport sempre ha estat un element o factor de molt pes en la nostra identitat pratenca.


Deixant de banda aquestes consideracions, la veritat és que el contingut de la xarrada d'en Marc va ser d'allò mes interessant. Conèixer com és desenvolupa el control del tràfic aèria en un aeroport, amb els seus moments de tensió (que n'hi han i ben sovint) i d'altres de mes relaxació; entendre els raons i els alternatives en la utilització dels diferents pistes d'aterratge i enlairament; la influència dels vents; escortar alguns fragments de conversis tècniques entre torre i pilot, etc., va ser, veritablement, molt entretingut i enriquidor.


En el torn de preguntis final, és desfermaren alguns dels tòpics o allò que llaura es'n diu “llegendes urbanes” sobre incidents de vol, avistaments “misteriosos”, etc. que, en Marc, de manera molt racional i, amb to de broma irònica, va desmuntar clarament; tot i reconèixer que, per allò que fa als incidents reals, totalment, però, controlats i controlables, podria donar per un altra conferència.
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat