Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

MNAC – WILLIAM MORRIS i EL MOVIMENT ART & GRAFTS

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


Com ens te ben acostumats na Maite Marin aquesta vegada ens va organitzar, en el mes de maig, una vista guiada al Museu Nacional d'Art de Catalunya a on vam poder fer un recorregut per la vida i obra d'en William Morris, del seu llegat  i el moviment que va liderar, amb més de 300 peixos procedents de més de cinquanta col·leccions d'arreu del mon, que va més enllà d'una simple presentació d'arts decoratives i on els objectes són més importants del que sembla. Perquè com deia Morris: “L'autèntic secret de la felicitat és troba en el fet de sentir un interès pels petits detalls de la vida quotidiana” 


William Morris va ser dissenyador, arquitecte, artesà, empresari, poeta, assagista i activista polític. Un autèntic home renaixentista, amb múltiples talents i àvid d'aprendre, a qui li va tocar viure una època, la victoriana, marcada pel romanticisme, el progrés industrial i els abusos contra els treballadors. Morris és va revoltar contra tot allò establert i va aplicar els seus ideals a tot el que és va dedicar: el disseny de mobiliari, tèxtil i vidre,  l'edició de llibres, la publicació d'assajos... Tot aquesta va impregnat de delicadesa, gust pel treball ben fet i amb una forat crítica a la desigualtat social del moment.


En aquesta visita cultural ens acompanyaren els dues estudiants d'intercanvi que apadrina, durant tot aquest curs, el nostre club:  na Bella d'EUA i en Brian de Taiwan. 

Per arrodonir el dia vam reposar forces dinant plegats al restaurant Ca Vilaró,  davant del mercat de Sant Antoni, el que ens va permetre admirar la remodelació  que s'ha fet d'aquesta obri de bellesa arquitectònica notable, amagada durant tants anys, i de com ha canviat la fisonomia del lloc i ha donat a l'entorn una majestuositat, amplitud i perspectiva.


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat