Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

CONFERÈNCIA LLUÍS TEIXIDOR “ ELS REPTES DEL MUNICIPALISME”

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


El dimarts dia 18 de Juny, vam tancar el cicle de conferències de l'exercici 2018/2019, amb una molt bona assistència de públic a l'Hotel Ciutat del Prat, per sentir la conferència  d'en Lluis Teixidor, Alcalde del Prat ens els darrers trenta-i-set anys. En Teixidor dissertà sobre el tema “Els reptes del municipalisme” qüestió aquesta que coneix prou be (amb això no hi va quedar cap dubte) per la seva llarga experiència en la problemàtica municipal.

El conferenciant, amb un discurs molt pedagògic de caire “espinozià”  abordà els eixos que, al seu parer, haurien de desenvolupar la taverna futura dels entitats municipals en recerca de l'equitat i de la igualtat per a projectar-els sobre allò que considera són els reptes que s'han d'assumir i abordar amb valentia política:  l'educació universal, i l'accés a un treball (amb una digna remuneració) i a un habitatge dignis per a tothom. A tot això hi  va sumar els reptes de la sostenibilitat ambiental, de la immigració i de la igualtat de gèneres.En Teixidor va fer una dura critica de l' actual model de capitalisme especulatiu que, lluny de solucionar tots aquests reptes, només porta a l'acumulació de riquesa en uneixes poques mans i a la instauració de grans desigualtats (en augment) entre els estats i entre els ciutadans dels propis estats.

 Desprès, confessà que els eines dels municipis per a fer front  a tota aquesta problemàtica, són poques si no hi ha un compromís polític valent per part dels administracions superiors, amb l'Estat i la Generalitat al capdavant.
Fou una conferència amb molta pedagogia, en la qual en Teixidor utilitzà un decurs de  mètode socràtic amb uneixes pauses, metòdicament estudiades, de silencis interrogatius per arribar a la consciència dels presents, en tems d'actualitat tant punyent.


Després d'un torn de preguntis, que va ser molt amè,  a la cloenda de l'acte el president de Rotary Club d'El Prat, Joan Anglès, va tenir uneixes paraules d'agraïment a en Teixidor per la relació que sempre ha mantingut amb el nostre Club i li va lliurar, en nom de tots els socis,  un present com a recordatori de la seva trajectòria com a batlle del Prat ( 1982-2019)

Els Rotaris amb en Lluís Teixidor

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat