Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

CONFERÈNCIA RAMÓN GUÀRDIA i MASSÒ (vicepresident del Banc dels Aliments)

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


 El dimarts dia dinou de Novembre ens visità en Ramón Guàrdia per fer-ens uneixi xarrada sobre el tema “El Banc dels Aliments, la lluita contra la pobresa i el malbaratament alimentari” tema aquest realment punyent i, malauradament,  de contínua actualitat. Com deia el ponent, tan de bo el dia que aquesta institució no tingui raó d'existir; i és que, el Banc dels Aliments és una institució, com d'altres de la societat civil, que afronta una taverna que els Governs no podin en bona mesura assumir o no tenen prou voluntat per fer-ho.

L'amic Guàrdia ens explicà, d'antuvi, que la idea del Banc dels Aliments, sorgí a Catalunya, per obra i gràcia d'en Jordi Peix, avui ja traspassat, qui anys enrere va estar al front d'una Direcció General de la Generalitat i qui ho importà de França. Posteriorment, la iniciativa és va estendre per tota Espanya i avui podem dir que hi ha un Banc dels Aliments per cada província, essent aquest, el provincial, l'àmbit d'actuació territorial, constituint, cadascun dels diferents Bancs, institucions autònomes, però, evidentment, col·laboradores. La taverna mes coneguda i popular del Banc dels Aliments ( que no l'única),és el Gran Recapte, jornada on, com és sabut, és recullen, sortosament, tones d'aliments principalment en els grans àrees comercials i en els supermercats.

El Banc dels Aliments actua com el que, prenent-ens la llicència, podríem dir un majorista que recapte, de diferents fons de subministrament, aliments dels que és podin nodrir diferents entitats de caire social i  solidari per a fer la distribució als personis pobres i necessitades. Remarcà en Guàrdia, que el Banc dels Aliments, una vegada fet el lliurament dels aliments recaptats, te guareix de la distribució duta a terme per els entitats distribuïdores.


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat