Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

CONFERÈNCIA VIRTUAL d’en PERE SERRA: “MAREA de jubilats i pensionistes”

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El dia 18 de març d'enguany, visità l'espai de conferències Rotary Prat (llaura amb versió telemàtica forçosa) el pratenc, Pere Serra Guerrero, conegut capdavanter de moviments i plataformes de caire social, sindical i de defensa dels més desfavorits, llaura al front del moviment MAREJA al Prat, plataforma, aquesta, que lluita pel drets dels pensionistes i la dignitat dels pensions.

D'entrada, en Pere Serra ens sorprengué positivament amb la informació que MAREA Prat havia estat la primera plataforma, entre els moltes existents a l'Estat espanyol, a ser legalitzada. Actualment hi han 260 plataformes MAREJA i cadascuna és autònoma en la seva activitat. Ens parlà de la permeabilitat del moviment, de la seva transversalitat i la resistència als intromissions polítiques i sindicals.

El conferenciant, amb la vehemència que el caracteritza, denuncià el perill que corren els pensions davant l'atac que el sistema públic està patint per part dels entitats privades (assegurances, fons i entitats financeres) que porta, al seu entendre, cap a la privatització dels pensions amb el consegüent empobriment de la caixa de la seguretat social. En aquesta línia, carregà contra el Pacti de Toledo que, lluny d'actuar com a protector del sistema públic de pensions, és un element més dels seves restriccions.

 Al seu entendre, el sistema públic actual és perfectament sostenible amb una bona gestió, sobre tot evitant els despeses impròpies com han estat els rescats bancaris. Ens posà el mirall de la fallida que, segons ell, en altres països com els USA, han tingut alguns fons privats de cobertura social amb el consegüent empobriment de personis i famílies.

Vaig advertir, també, del perill que per al sistema suposarà la quarta revolució tecnològica per els menors aportacions a la caixa pública de pensions que pot comportar i la bola de neu qui és podria formar amb la gradual disminució del poder adquisitiu de 10,5 milions de pensionistes

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat