Rotary El Prat
ASSOCIACIONS - ENTITATS
Rotary El Prat

CONFERÈNCIA HERMÍNIA GOMÀ “ El lideratge amb clau femenina”

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


El passat dia 21 de Maig, vam rebre, dintre del curs 2018/2019 dels Conferències de Rotary Prat, a l'Hermínia Gomà, coach, psicòloga, autora de diversos llibres sobre l'educació en positiu dels nostres propis valors, directora de l'Institut Gomà, que ens parlà del “lideratge en clau femenina”, interessantíssima conferència sobre el paper de la dóna en el lideratge de la societat. La Gomà t'un discurs clar, interrogatiu, amb pauses intencionadament posades per provocar la participació dels assistents i, si mes no, la seva reflexió sobre el tema.


El discurs de l'Hermínia no és dirigeix tant a reivindicar la igualtat de gèneres en aquest lideratge (que també),sinó mes be a modificar (mes que substituir) la mentalitat/criteri masculins, en la direcció/lideratge de la nostra societat família, empreses, política, etc., tal com ha vingut estant aplicada tradicionalment. Podríem dir que el seu plantejament o pla d'educació, és basa en una qüestió hormonal, doncs considera que la solució ideal seria un augment de la testosterona en els dons (hormona de l'agressivitat) i de l'oxitocina en els homes (hormona responsable de l'amor, la felicitat i l'amabilitat. Aquesta combinació hormonal, facilitaria, a criteri de l'Hermínia, una compensació molt apropiada de cara als  conductes dels individus i dels seves tendències que significaria un canvi radical en els criteris i formis del lideratge.


 Per tant la qüestió no va de lideratge femení amb el plantejament clàssic de substitució dels homes per els dons en aquesta taverna, sinó de canvi de mentalitat i comportaments i aquí és on l'home i la dóna podin i han de jugar un paper primordial.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat