Promoció Econòmica
COMERÇ
Promoció Econòmica

285 empreses participin en programis per a l'ocupaci

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Un total de  285 empreses han participat als programis i serveis per promoure l'ocupació de qualitat gestionats per l'Ajuntament del Prat. Per agrair-els el  suport ahir és va celebrar Cèntric la jornada 'Empreses per l'Ocupació', on també és va posar en valor la importància de la col·laboració entre el teixit empresarial i l'Ajuntament per facilitar l'accés i permanència dels personis que viuen al municipi a una ocupació de qualitat.  

Durant l'acte és va fer lliurament de distintius acreditatius de la col·laboració dels empreses amb els programis (molts d'ells impulsats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya) que porta a terme l'Ajuntament.

La col·laboració dels empreses amb els serveis d'ocupació gestionats per l'Ajuntament del Prat segueix diferents fórmules, com llaura la contractació de personis participants d'aquests programis o la seva acollida com a alumnes en pràctiques, així com la utilització dels serveis de la borsa de treball municipal.

Borsa de treball municipal

A la Borsa de Treball municipal, un total de 201 empreses han compartit ofereixis per a 447 llocs de treball durant el 2018, dels quals ja s'han cobert 222, mentre que la resta segueixen obertes en procés de recerca i gestió de candidatures. La Borsa de Treball posa en relació ofereix i demanda i facilita la cobertura dels llocs de treball a través d'una preselecció tècnica dels candidatures, aportant els perfils professionals més adequats a l'ofereix presentada. 

La implicació dels empreses

La implicació dels empreses en la implementació de polítiques activis d'ocupació i formació professional és clau per garantir el seu èxit, ja que acosta als personis treballadores -ocupades o aturades- a la realitat de l'empresa, tot millorant la seva qualificació professional i els seves opcions d'accés a un lloc de treball. 

Aquesta és una dels prioritats del Pacti Local per a l'Ocupació i l'Activitat Econòmica i també del recent constituït Consell Municipal de la Formació Professional del Prat - del qual formin part diferents agents socials, econòmics i polítics implicats en la FP, a més del propi Ajuntament- ja que els relacions del món educatiu amb l'empresarial també són claus per incentivar la inserció laboral. Durant el primer trimestre de cada any, també se celebra la Jornada FP.Prat, per difondre i posar en valor aquests estudis.

Gràcies a la col·laboració mútua dels diferents agents implicats, entre d'altres factors, fins a 1.793 personis residents al Prat han pogut trobar feina durant el 2018. La població ocupada resident al municipi és de 27.365 personis (88,1%),segons dades de 2018.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat