Promoció Econòmica
COMERÇ
Promoció Econòmica

Art per transformar el paisatge dels obris de l'avinguda

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Ajuntament del Prat de Llobregat, en col·laboració amb una quinzena d'artistes, ha inaugurat aquest dijous, 22 de març, la mostra “Expo ArtVinguda”. La principal peculiaritat de la mostra és que els murals artístics s'exposen sobre els tancs dels obris que s'estan fent a l'Avinguda de la Verge de Montserrat.  D'aquesta manera, és transforma el paisatge visual d'una zona en obris en una mostra d'art a l'aire lliure, per fer més amable el pas per l'avinguda als veïns i veïnes i dinamitzar l'activitat comercial.
 
Donis dels inicis de la intervenció urbanística a l'Avinguda de la Verge de Montserrat, per transformar-l'en un gran eix cívic de ciutat, la voluntat de l'Ajuntament del Prat ha estat minimitzar el seu impacti en el dia a dia dels veïnes i veïnes, així com sobre l'activitat comercial. Amb aquesta exposició, és dóna un pas més i s'impulsa una iniciativa per generar a l'entorn dels obris una iniciativa sociocultural.
 
La inauguració de l'exposició, que ha tingut lloc aquest dijous a la triga a la Plaça de Pau Casals -propera a l'Avinguda de la Verge de Montserrat- ha comptat amb els intervencions de Marta Majordom, tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l'Ajuntament del Prat, i del coordinador artístic de l'exposició, Toni García. A més, hi han actuat l'Associació HipHop Prat i d'altres grups convidats: Gummy's Crew, Funk Up, Lillypop, Collective Funk, Dori's Club, Funkdation, Black Funk i Funkalictic.
 
L'exposició consta de 15 murals artístics, exposats sobre els dues bandes de la tanca dels obris de l'Avinguda de la Verge de Montserrat, entre la carretera de Marina i el carrer de Jaume de Casanovas.
 
Els murals han estat elaborats per un grup heterogeni de 16 artistes professionals i de joves promeses, tots ells vinculats a la ciutat del Prat i implicats en projectes creatius d'àmbit nacional i internacional, sota la coordinació artística de Toni García. També hi han pres part els artistes següents: Regina Insenser, Dana Arnedo (Chyanadana),Elena Sánchez, Laia Ruz, Juan Fernández, Daniel Ballarín, Sergi Mañà, Conxita Herrrero, Óscar Calçada, Nuria Inés (Tinta Fina),Oriol Vidal, Puri Hernández, Didac Rocho, Oriol Roca i Ángel Coronat (és detalla un resum del currículum dels artistes en l'arxiu adjunt). 

Concurs “Busca els personatges amagats als murals de l'exposició”


 Gràcies a l'exposició, els veïns i veïnes del Prat també podran gaudir de la mostra d'art urbà i conèixer el treball dels artistes locals. A més, a l'entorn de l'exposició, és dinamitzaran activitats per a un públic infantil i familiar, com el concurs “Busca els personatges amagats als murals de l'exposició”, organitzat per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat i la Plataforma d'afectats per els obris, entre el 5 d'abril i el 20 de juny. En diversos murals, s'amarguessin en forma de petits detalls diversos personatges, que hauran de trobar tots els participants del concurs.
 
En els comerços col·laboradors del concurs, és podran trobar butlletes per anotar en quin mural s'ha trobat cada personatge, així com els urnes per dipositar-els emplenades. Entre els personis que encertin els respostes, se sortejaran diversos premis: 10 entrades per al cinema Capri, 10 cistelles de producte de qualitat de km 0 (Pota Blava i producte fresc de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat) i 5 caricatures personalitzades de l'Associació d'Amics de l'Art del Prat. 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat