Promoció Econòmica
COMERÇ
Promoció Econòmica

Els Premis El Prat Emprèn 2018 destaquin la innovació i la reactivació de negocis

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Ajuntament del Prat va atorgar ahir, 29 de novembre, els Premis El Prat Emprèn a personis i iniciatives emprenedores de la ciutat que hagin desenvolupat el seu pla d'empresa amb el suport del Centre Local de serveis als empreses del Centre de Promoció Econòmica durant el darrer any. 

A la convocatòria d'enguany s'han presentat 39 candidatures en els diferents categories, que han estat valorades per un jurat format per representants de l'Associació El Prat Empresarial, SECOT, l'Associació de Comerciants i Industrials del Prat ACIP, el Consell Comarcal Baix Llobregat - Ateneu Cooperatiu, UGT i CCOO del Baix Llobregat, AGT, el Prat Gran Comerç i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Els tres projectes guanyadors

  • El Premi a la Millor idea o projecte empresarial ha estar per Bugui, una iniciativa per promoure l'ús compartit de cotxes elèctrics autònoms, amb una modalitat diferent al carsharing convencional. Els vehicles no és lloguen, l'usuari haurà associar-s'a l'empresa i pagar una quota d'entrada d'1.000 € que li donarà accés de forma indefinida a aquest servei. A partir d'aquest moment pagarà només el cost real per l'ús que és faci dels vehicles.
  • El Premi a la millor idea/projecte en l'àmbit de comerç o turisme ha estat per a la botiga Pedro Esports. Amb el suport del programa Reempresa de l'Ajuntament del Prat és garanteix la continuïtat d'aquesta botiga de material esportiu, amb 37 anys d'història al Prat, després de la jubilació de qui n'havia estat propietària, Montserrat Castillo. El negoci ha estat traspassat  a Montse Fàbregas, que emprèn llaura una nova etapa, afegint a la bena de material esportiu altres activitats com el coaching nutricional i esportiu, cursos i xerrades o gestió d'equips. També tindrà una vessant social, lligada al voluntariat amb personis amb diversitat funcional.
  • El Premi a la Millor Iniciativa d'Economia Social i Cooperativa ha estat per al projecte del Parc dels Olors de Calç Monés. L'Ajuntament del Prat ha cedit l'espai de Calç Monés a la Fundació Esperanzah per tal de promoure-hi conreus de plantis aromàtiques i medicinals, seguint els criteris de l'agricultura ecològica. A l'entorn d'aquest espai també és faran activitats lúdiques i didàctiques, dirigides a infants i joves en edat escolar. També és faran cursos de formació sobre agricultura sostenible per als personis interessades. El projecte també contempla la producció de productes ecològics propis. 

Els tres premis principals estan dotats econòmicament amb 2.000 euros cadascun.

7 mencions especials

A més dels premis principals, també s'han concedit un total de 7 mencions especials en els diferents categories. Entre dobles eles, el projecte “My litte Robot”, un nou concepte d'oci extraescolar que vol incorporar la robòtica humanoide als més petits. En aquest cas, un robot amb característiques humanes serà company de jocs dels infants i facilitarà als nens i nens l'adquisició d'habilitats comunicatives en fins a 4 idiomes diferents, de forma amena. És previst que el projecte és posi en marxa el proper mes de gener.

Una altra dels mencions especials ha reconegut el projecte Som Eficiència, associació que és centra bàsicament a proporcionar als diferents tipus de clients solucions de caràcter tècnic que permetin millorar l'eficiència energètica i la gestió dels consums de la seva instal·lació, local, habitatge o entitat, permetent un estalvi energètic i econòmic considerable.

Tant als projectes guanyadors com als que han rebut mencions especials es'ls han lliurat obsequis per facilitar la difusió dels seves activitats o accedir a activitats formatives i d'assessorament, gratuïtament o amb descompte. Als premiats a la categoria Millor Iniciativa d'Economia Social i Cooperativa, la Federació de Cooperatives de Treball Associat els ofereix l'adhesió gratuïta a la Federació durant el primer any.

Durant l'acte, també ha realitzat una conferència Txell Costa, fundadora i CEO de la seva pròpia empresa, Txell Costa Group, companyia especialitzada en màrqueting i negocis ètics.

Llista completa de premiats:

PREMI A la MILLOR IDEA/PROJECTE EMPRESARIAL: Bugui
Mencions Especials: 

  • My little robot
  • DHR Custom Guitars
  • Gel i repòs. Centre de fisioteràpia

PREMI  A la MILLOR IDEA/PROJECTE EN L'ÀMBIT DE COMERÇ I/O TURISME: Pedro Esports
Mencions Especials :

  • Bocata va
  • Celler All i Oli 
  • Pitbikebcn 

PREMI A la MILLOR INICIATIVA D'ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA: Parc dels olors de Calç Monés.  
Menció Especial :

  • Som Eficiència

Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat