Promoció Econòmica
COMERÇ
Promoció Econòmica

Torna la campanya "A l'abril cada paraula val per mil", enguany dedicada als interjeccions

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Ja fa sis anys que per Sant Jordi és podin veure als carrers del Prat els cartells "A l'abril cada paraula val per mil", una campanya que porta a terme el CNL del Prat amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquests cartells són molt fàcils d'identificar perquè tots tenen una rosa vermella com a motiu comú. Enguany, ens expliquessin el significat d'algunes interjeccions catalans que s'usin al Prat.  

Què són els interjeccions?

Són una classe de mots o expressions invariables que s'usin sobretot en la llengua oral i que sovint no tenen un significat clar (la mateixa expressió és pot usar en situacions i contextos molt diferents). Estan molt lligades al context comunicatiu de l'acte de parla; per això moltes vegades hi fem una entonació especial i els acompanyem amb gestos.

Els interjeccions podin fer diferents funcions: expressar l'estat d'ànim del parlant o la seva actitud davant d'un fet (alegria, pena, ràbia, enuig, satisfacció, etc.),fer referència a la presa de contacti entre els interlocutors (saludar-es, acomiadar-es, felicitar, donar els gràcies),incidir en el comportament perquè és faci o és deixi de fer alguna cosa, fer referència a l'acte de parla en si mateix  (assentiment, negació, dubte, acord, desacord, etc.) i marcar la progressió dels discurs (inici, interrupció, represa, conclusió). 

Cartells per tota la ciutat

Els cartells de la campanya "A l'abril cada paraula val per mil" estaran exposats als botigues, bars i restaurants dels principals eixos comercials, als parades dels mercats i als establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua, del 16 al 30 d'abril. 

Enguany, a més, amb motiu de la commemoració dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana portessin una frase del mestre Fabra: "Calç no abandonar mai ni la taverna ni l'esperança". 


 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat