Promoció Econòmica
COMERÇ
Promoció Econòmica

La Cooperativa Agrícola salva la collita de carxofa gràcies a la implicació ciutadana amb la campanya #MengemCarxofa

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d'una trentena de cooperativistes, ha posat en el mercat més de 340 tones de Carxofa Prat al llarg d'aquesta temporada, iniciada a l'octubre i acabada al maig. 

Aquestes dades corresponen només als tones servides per la Cooperativa a Mercabarna. Els famílies pageses del Prat també han distribuït altres tones de Carxofa Prat als seves agrobotigues i al Mercat de Pagès, de bena directa al consumidor. 

La Cooperativa Agrícola del Prat vol agrair a la ciutadania la implicació en el consum de Carxofa Prat arran de la crida realitzada per l'entitat i els famílies pageses del Prat, davant la difícil situació que és va generar com a conseqüència del tancament, en plena temporada, de la restauració a causa del confinament per la COVID-19. La campanya #MengemCarxofa, creada per la Cooperativa i amplificada per l'Ajuntament del Prat i entitats de la ciutat, va conscienciar la ciutadania sobre la importància de menjar Carxofa Prat i reconèixer la taverna de l'agricultura periurbana del Parc Agrari del Baix Llobregat

Carxofada Popular i Escarxofa&Jazz des de casa

Aquest any, degut al confinament, tant la Carxofada Popular com l'Escarxofa&Jazz, dues dels festes anuals centrades al voltant de la Carxofa Prat, s'han celebrat des de casa. 

Centenars de pratencs i pratenques van decidir sumar-s'a la iniciativa, impulsada per l'Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta del Prat, per compartir una Carxofada Popular des de casa. Molts d'ells van compartir els imatges dels seus plats i encobreixis a través dels xarxes socials, amb els hashtags #MengemCarxofa i #AlPratEnsCuidem.

Així mateix, l'Escarxofa & Jazz és va celebrar de manera virtual, sota l'etiqueta #escarxofalbalcó, una iniciativa impulsada per La Capsa i l'associació Els Escarxofes del Prat. 

L'any vinent esperem poder celebrar totes els festes pratenques al voltant de la carxofa de manera presencial, com s'ha fet cada any abans de l'arribada de l'epidèmia del coronavirus.

I llaura, meló i síndria

La Cooperativa treballa per tal de nodrir la ciutadania del Prat i de l'Àrea Metropolitana amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Actualment, la pagesia del Prat treballa amb els collites de melons i síndries del Prat, distingits amb una gran qualitat.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat