Escoles més sostenibles
EDUCACIÓ
Escoles més sostenibles

Recursos per treballar el consumisme

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en WhatsappLlaura que s'apropen els festes de nadal, l'època de l'any en què som engolits per la publicitat per consumir més i més, us convidem a reflexionar amb els vostres alumnes sobre el consumisme; i posem al vostre abast alguns vídeos i dinàmiques per treballar-ho a l'aula.


VIDEOS

Consumeix fins a a morir: (Ecologistes en Acció) .60 minuts

El poder dels centres comercials(TVE2): La nit tempatica. 51 mins 


DINÀMIQUES

Activitat que pretén construir una piràmide alimentària feta a partir de la publicitat que reben amb més freqüència els nostres infants i joves.

Cicle Superior, AIXÒ, Batxillerat i Adults: Consum critico i responsable per a l'aula.
Conjunt de 4 activitats per abordar el consumisme i la seva estreta relació amb la crisi ecologia actual.

2on cicle AIXÒ, Batxillerats i AdultsLa Publicitat al Servei de la denúncia social.
Us proposa 3 dinàmiques senzilles per treballar el conceptes de consumisme i contraplubicitat, amb l'objectiu de ser conscients de la influència de la publicitat sobre els nostres pràctiques de consum.


CARTELLS DE CONTRAPUBLICITAT

Un activitat senzilla: fer una exposició al vostre centre amb cartells de “publicitat" que ens ajudin a repensar la nostra manera de consumir i actuar. Aquí teniu un parell de fonts on poder aconseguir els cartells.

Consumeix fins a morir: si aneu a l'apartat  “contrapublicitat” podreu triar la temàtica dels cartells        ( alimentació, consum, energia, educació,...) i us el podeu baixar.

Boredpanda: Cartells propagandístics “Stop and think, sobre temàtiques variades que ens ajuden a reflexionar.Nosaltres us hem fet una tria: cliqueu aquíper descarregar-els.acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat