Institut Salvador Dalí
EDUCACIÓ
Institut Salvador Dalí

Ballem lliures i sense per.

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

A l'institut fa temps que elaborem una llista de cançons amb l'objectiu de visibilitzar els dons en el món de la música i difondre cançons que rebutgin actituds masclistes. Llaura ens hem adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor de l'Institut Català dels Dons, que posa a disposició de la ciutadania, entitats i institucions la llista de reproducció de cançons a Spotify.

L'objectiu és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música. En concret, la llista #BallemLliuresISensePor s'adreça a tothom per promoure:

ü  un oci lliure de violències masclistes.

ü  una cultura musical lliure de sexisme i discriminació

ü  el reconeixement i la promoció dels dons a la indústria musical

Tothom pot col·laborar al fet que aquesta llista creixi i proposar cançons a través dels xarxes socials per a ser-hi incloses. Només calç utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Els propostes seran filtrades ja que només hi podin haver a la llista tems que compleixin els següents requisits:

  • afavoreixen la visibilització dels dons com a artistes musicals.
  • tinguin lletres que fomentin l'empoderament dels dons i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
  • tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i els relacions.
  • tinguin un esperit festiu

La llista de partida vaig explicar ja una selecció de més de 100 tems on conflueixen una diversitat d'artistes catalans, nacionals i internacionals. Moltes d'dobles eles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen dels desigualtats de gènere així com dels violències masclistes. En aquest grup podem trobar tems de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Gossada, Clara Peya, Maio o Tribade.  D'altres cançons són d'artistes que més enllà dels lletres és reivindiquin  com feministes o com a dons en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista és pot trobar d'un gran ventall d'estils: rap, electrònica, pop, cançó d'autora, dansi, rock o música llatina.

Si també voleu que la cançó que proposeu s'inclogui a la llista de reproducció de l'institut, ompliu aquest formulari.

Animem tota la comunitat educativa del Dalí a gaudir-ne i a participar-hi!

Comissió de coeducació

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat