El Prat dabans
GENT DEL PRAT
El Prat dabans

VIGILÀNCIA DE L'AVIÓ PER LA GUÀRDIA CIVIL

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

  • Juan Miñarro Rubio Aquest avió va traslladar al maig de 1945 al politico frances Pierre Laval. El politico va demanar al ministre d'afers exteriors Jose Felix Lequerica l'asil politico que se li concedio, ja que Franco era partidari d'Hitler. Laval gran amic del Tercer Reich va col·laborar amb la politica d'Hitler durant la segona guerra mundial. Quan els americans van alliberar França el politico fujo aterrant al Prat. Se li va instal·lar en una residència dins del castell de Montjuich protegit per les tropes del dictador. Assabentat els EUA, van amenaçar amb tallar el subministrament de gasolina si no lliuraven a Laval. Franco prefirio trair al politico frances a quedar-se sense gasolina i ho van extraditar a França el 30 de Julio de 1945. Ho van jutjar i després d'un intent frustado de suïcidi ho van afusellar el 15 d'Octubre 1945.
    6 hores · M'agrada · 7
  • Xabier Ibern Gomez Tot aixó ho vaig saber per la meva mare que llavors treballava o col.laboraba amb la seva germana i tia meva Conxita a la centraleta de teléfons de la Plaça de la Vila,ella va rebra la trucada des de l'aeroport,és una história que des de petit vaig coneixer de la segona guerra mondial i que em van explicar de primera má.Gràcies Joan per explicar-ho.
    6 hores · M'agrada · 4

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat