C's
POLÍTICA
C's

El que passa a Catalunya

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El que passa a Catalunya

Fa unes setmanes, Inés Acostar, capdavantera de l'oposició al Parlament de Catalunya, va ser recriminada agra i durament per part de membres dels partits nacionalistes per haver fet unes declaracions en les quals en el transcurs d'una entrevista, en ser preguntada pel fet de portar escorta, va dir la frase “ja sabem el que passa a Catalunya”. Se li recriminava estar difonent una imatge de conflictivitat que no es corresponia amb la realitat.

asi-quedado-sede-ciudadanos-lhospitalet-1478191777941Avui, el portaveu de Ciutadans a l'ajuntament d'Hospitalet, Miguel García, ha estat agredit i amenaçat mentre exercia el seu dret de lliurar informació als veïns del municipi. Si usem el mètode científic, hem de concloure que les paraules d'Inés han estat, desgraciadament, confirmades empíricament. I el cas de Miguel García no és l'únic cas d'accions d'assetjament contra C's.

Certes opcions polítiques sofreixen un assetjament social del que estan pràcticament lliures altres formacions. En una altra part d'Espanya, durant molt temps, aquest assetjament social arribava fins a l'assassinat i altres formes horrendas d'extorsió. A Catalunya vam tenir els anys del pujolismo, en què qualsevol petita discrepància era avortada amb un laberint de fal·làcies construídas sobre l'equívoc d'o nacionalisme catalanista o franquisme.

L'esquema mental en què es justifiquen aquests atemptats contra la llibertat té la seva arrel en un equívoc en el qual ha estat educada la societat espanyola des dels temps de la transició. L'error consisteix a fer creure que democràcia és la legítima dictadura de les opcions polítiques que van ser perseguides durant el franquisme. I això no és així. La democràcia és el concurs de totes les idees perquè mitjançant el sedàs que resulta d'aplicar un raciocini rigorós obtinguem aquelles idees que ens permetin fer una societat millor.

Algunes persones pensem que el camp de les idees humanes és infinit. Òbviament estem en contra de les dictadures, cosa que vam demostrar diàriament amb el nostre comportament cívic. Però tampoc volem quedar-nos tancats a l'espai d'unes idees que per molt que fossin perseguides durant el franquisme, cosa que lamentem, no són les nostres. Aquesta necessitat de trencar aquest cèrcol va ser el que va donar naixement al partit Ciutadans.

Més enllà que deixem constància que Inés Acostar estava dient alguna cosa que sí es corresponia amb la realitat, cal tenir en compte que la reacció airada d'alguns per les seves paraules demostren la voluntat d'una elit nacionalista de tancar el camp de debat en un relat molt concret sobre el qual no s'admeten matisos: el relat d'una societat que se sent feliç en la seva unanimitat sobre cert projecte polític separatista. Això sí que no té res a veure amb la realitat.

Jose Miguel Velasco

Secretari d'Organització C's El Prat

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat