C's
POLÍTICA
C's

Per una escola inclusiva

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Per una escola inclusiva

ninos3-1Les retallades en el nostre sistema educatiu han afectat directament als recursos destinats a l'atenció a la diversitat i a l'educació especial, imprescindibles per garantir que la igualtat d'oportunitats arribi també als nens amb necessitats educatives especials, que recull als nens amb dificultades de aprenentatge, per les seves altes capacitats intel·lectuals, per haver-se incorporat tarda al sistema educatiu, o per condicions personals o d'història escolar.

Les persones amb necessitats educatives especials han de tenir accés a les escoles ordinàries, que hauran d'integrar-los en una pedagogia centrada en el nen, capaç de satisfer aquestes necessitats, les escoles amb aquesta orientació integradora representen el mitjà més eficaç per combatre les actituds discriminatòries, crear comunidades de acolliment i aconseguir l'educació per a tots.

Els termes inclusió, normalització, atenció a la diversitat, deuen formar part del vocabulari docent habitual i deuen estar contemplats en qualsevol projecte educatiu que es precie de ser-ho. Avançar en una plena i satisfactòria escolarització en tots els ordres dels alumnes més desfavorits per diferents causes ha de ser un dels grans objectius educatius.

No apostem per un model de col·legi per a alumnes amb necessitats educatives especials, sinó per un model d'escola per a tots.

Jordi López Gil

Font fotografia:  https://sites.google.com/site/calidadeducativasedchoco/_/rsrc/1331827795667/poe/necesidades-educativas-especiales/ninos3.jpg?height=277&width=400

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat