ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

La Generalitat haur

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Fa pocs dies rebíem una notícia molt esperada: La sentència favorable del contenciós administratiu que varem presentar conjuntament 26 Ajuntaments catalans contra el Departament d'Ensenyament de la Generalitat pel deute contret i compromès amb els Escoles Bressol Municipals durant els cursos escolars 2012/13- 2013-14 i 2014-15. Els 26 Ajuntaments ens varem agrupar en el Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació de Catalunya i varem formular aquest recurs per incompliment i deute ocasionat als ens locals.

Malgrat que una part del deute va ser assumit per la Diputació de Barcelona (aportant 875€ plaça/alumnat),el sobrecost per no incrementar el preu als famílies va anar a càrrec de l'Ajuntament, arribant a la quantitat de 619.900€ per aquests cursos.

A més, no oblidem que a la ciutat del Prat, des del curs 2014-15 hem incorporat una tarifació social a la quota dels Escoles Bressol en funció de la renda, basada en criteris d'equitat per tal de garantir el dret de qualsevol infant a accedir al servei escolar, independentment de la capacitat econòmica de la família.

ICV-El Prat defensem l'educació 0-3 com una etapa educativa decisiva en la construcció personal dels infants. Aquesta demostrat que una educació rebuda en aquests anys i en contextos de socialització i descoberta són determinats per al desenvolupament personal posterior dels infants.

Com dèiem al principi, aquesta és una notícia llargament esperada i respon a una reivindicació del món local des de fa molt de temps, on llaura la justícia ens ha donat la raó. Llaura, esperem que el proper Govern de la Generalitat incorpori en els seus pressupostos la partida corresponent per garantir l'educació pública en l'etapa 0-3, tant important per als nostres infants i joves del futur.

 

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat