ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

Resum del ple municipal del mes de març

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

També  s'aprova inicialment  el Reglament del Consell Municipal de Formació Professional, el primer al Baix Llobregat. Un Consell per impulsar i prestigiar la Formació Professional a la nostra ciutat, Una F.P. amb la millor oferta qualitativa i quantitativa del Baix Llobregat, amb dos instituts Ses Salines i Illa de Banyols, a més de l'oferta no reglada des de l'àrea de Promoció Econòmica  i amb una bona inserció laboral.

També, és va aprovar la declaració institucional amb motiu del Dia internacional dels dons, elaborat en el Consell Municipal dels Dons, més reivindicatiu que mai en pro d'acabar amb els desigualtats que patim els dons i en defensa dels drets amenaçats per la seva recessió. La bretxa salarial, la divisió i valoració del treball productiu i de guareixis i els violències són nomès la punta de l'iceberg de tot un sistema social i econòmic que invisibilitza al 50% de la població mundial, i del qual els dons volem lluitar per una igualtat efectiva i per una societat on els dons puguem ser lliures i amb vinyes dignis. També és va donar suport a la vaga convocada pel mateix 8 de maig, on deixar palés que els dons, quan s'aturen, aturen el món. La Regidora d'Igualtat, Anna Martin, va defensar, en nom de l'equip de govern, la vaga feminista del 8 de març i va comentar que s'estudiarà la possibilitat de donar a un projecte de dons escollit pel Consell dels Dons del Prat, la part de sou que els treballadors i treballadores no van percebre per la vaga.

 

En la mateixa línia, és va aprovar una moció per la ratificació del conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball, aprovat el 2011, que insta al Congrés i al Govern de l'Estat per als personis que treballen a la llar, en els feines de neteja i de guareixis entri plenament en el Règim General de la Seguretat Social, que obri la porta a drets tals com la baixa per maternitat, l'atur, la garantia del descans diari, entre altres drets que actualment no estan reconeguts en el seu actual Règim Especial de la Seguretat Social. Aquestes feines són dutes en la seva majoria per dons immigrades, que és veuen discriminades tant per ser treballadores, per ser dons, i per ser immigrades; fet que dificulta encara més lluitar contra els desigualtats que pateixen a diari.

 

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat