ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

Volem seguir treballant en comú pel Prat i pel Baix Llobregat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Amb l'horitzó de la propera assemblea de Catalunya en Comú i de la Conferència Nacional d'ICV, el passat 3 de març ICV Baix Llobregat va celebrar la seva conferència comarcal. Com a coordinadora del Prat em va correspondre fer una intervenció de valoració del document presentat pel debat i de la situació política que vivim.Calç agrair que a ICV tinguem espais de debat i construcció col·lectiva com una assemblea on poder traslladar els reflexions dels agrupacions locals i dels companyes i companys que hi participin. Ens hem de felicitar per la redacció i aprovació d'un document polític comarcal tant valent com el que vàrem aprovar el 3 de març. En uns temps tant incerts com els actuals, s'agraeix un document concret i que identifica els punts forts i dèbils del moment que estem vivint a nivell organitzatiu.

Donis d'ICV El Prat, assumint la nostra història i tot allò que hem aprovat en els diferents documents d'Assemblees Nacionals on hem abordat aquest procés de confluència. Per tant, comparteixo l'estratègia de la creació d'un nou espai polític d' esquerres que ens ajudi a fer fora l'hegemonia de la dreta que ens ha governat majoritàriament a Catalunya.

És per això, que tant a nivell comarcal com local hem treballat per fer possible els diferents campanyes electorals dels Confluències dels “Comuns” (2 autonòmiques i 2 generals). Hem fet trobades, debats, actes programàtics i tot allò que era necessari per la construcció d'aquest espai i ho hem fet des del convenciment i la lleialtat que ha caracteritzat sempre aquesta organització i aquestes sigles.

Hem assumit reptes, s'han generat complicitats i relacions amb altres actors, però també hem viscut desconfiances, recels i fins i tot indiferències, generant als nostres agrupacions locals moltes contradiccions. Per a la nostra gent del Prat, aquest procés s'ha orquestrat des de fórmules força piramidals, de lideratges “barcelonacentristes” i amb molt poca trajectòria de “carrer” més enllà de la capital. Això ens ha portat, en alguns moments, al fet que sigui un projecte allunyat dels nostres realitats locals i dels nostres votants.

S'ha demostrar, amb tota la logística dels campanyes i els trobades que som l'estructura del nou “subjecte polític” però ho som d'amagat, com si tinguéssim per o acomplexats. I això ens afebleix.

Calç defensar que tenim uneixes agrupacions més que dignis, que tenim Alcaldies i regidors i regidors en els Governs dels ciutats més importants de Catalunya. I ho hem aconseguit amb el nostre treball, amb els nostres valors de classe treballadora, ecologistes i feministes! Per tot això calç pensar molt bé l'estratègia, perquè ens hi juguem molt.

Comparteixo el que diu el document, que el desplegament territorial no pot anar al mateix temps que la creació dels candidatures locals. Com a força municipalista que som, no ens hi podem jugar la governança dels nostres Ajuntaments, dels nostres pobles i ciutats, davant d'un projecte tant embrionari i “en construcció” com és el que tenim avui en dia entre els mans.

Calç que els processos locals actuals no siguin la creació d'una marca política o un simple acord per anar als llistes, sinó que sigui un projecte que harmonitzi ideïs, organitzacions i personis en un projecte únic i en comú.

A poc més d'un any dels eleccions municipals, no sabem ni com ens hem d'organitzar per afrontar tot aquest procés, sent quasi inviable que és pugui abordar així la construcció dels candidatures locals, quan sabem el que representa uneixes eleccions municipals en els pobles i ciutats com els nostres.

I pel que fa al desplegament territorial, defenso que és faci, però calç un desenvolupament articulat, coherent amb els tempos que vivim i perquè calç que sigui un procés il·lusionant! Volem que Catalunya en Comú sigui un espai d'èxit i d'il·lusió.

I per això calç marcar alguns punts imprescindibles i resoldre els incògnites organitzatives actuals.

En primer lloc defensem un organització de partit! Calç que els personis que participem tinguem igualtat en drets i deures. Volem guanyar els institucions per transformar la vida de la gent i per posar la política al servei de la ciutadania! Som una organització amb una gran cultura política als esquenes i volem continuar sent-ho.

En aquest sentit exigim un projecte polític radicalment democràtic. Que els decisions és prenguin dins dels estructuris creades i que els lideratges representin els valors i voluntats de tot un espai. Calç espais de decisió representatius de la realitat organitzativa de Catalunya en Comú; i dels forces polítiques que formin la confluència, sense superioritats o discriminacions.

Calç també que la transparència sigui un eix central de l'activitat política, on la comunicació sigui fluïda i tots tinguem els mateixos canals per tal d'articular posicionament conjunts i no contradictoris. On el debat i la documentació ens enriqueixi a totes els parts. Per això la militància i la participació presencial és imprescindible.

És essencial un canvi de paradigma si volem articular espais estables en els nostres pobles i ciutats. Calin espais on la gent és reconegui, és conegui, pugui debatre i generar sinergies positives entris els parts. Si ho deixen tot el mans d'Internet perdrem a la nostra gent però també perdrem una part essencial de la nostra cultura política que és la coneixença dels realitats locals i de la gent que els forma.

I per suposat, calç exigir confiança, lleialtat i respecte a la nostra cultura política i organitzativa tal i com s'esmenta en el document de la Conferència comarcal.La nostra trajectòria política en el municipalisme transformador veu de lluny i vol anar encara més lluny. Tenim grans exemples de ciutats i pobles amb Alcaldies, i també amb regidors/és que s'hi trenquen la cara cada dia per fer ciutats i pobles més dignis, lliures i igualitaris i això s'ha de reconèixer en aquest nou espai polític d'esquerres que és vol construir.

En definitiva, d'aquesta Conferència hem de sortir forts i cohesionats per exigir que calç que totes aquestes línies, reptes i reflexions s'han de donar en si de la nostra organització.Ens calç un debat valent, encoratjador, però també realista (i amb dades) per poder fer una valoració de tot plegat i saber cap a on anem amb l'estratègia clara i compartida.

En algun moment haurem d'avaluar, pensar i discutir si tot això és viable i si realment estem arribant al nostre objectiu principal: Guanyar els institucions per posar a la ciutadania al centre dels nostres polítiques!La Conferència Nacional del 10 de març , que celebrarem al Prat, ens ha ser servir per veure si aquest projecte summa i multipliquem agents i vots!Però per fer tot això calç comptar amb la nostra gent de base, amb el nostre capital polític, organitzatiu i sobretot humà!

Nosaltres treballarem de valent, com sempre ho hem fet, des de la humilitat i fraternitat que representa els nostres valors com a ICV, però també ho volem fer defensant el nostre orgull de ser qui som i de l'herència del PSUC que tant ens ha marcat!

Seguirem treballant en comú per la gent del Prat i de Catalunya i del Baix Llobregat.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat