ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

La contractació pública ètica a debat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El passat dimarts al local d'Iniciativa va tenir lloc una zona debat sobre la contractació pública èticament sostenible, que va comptar amb en Lluís Mijoler, regidor d'Economia, Bon Govern i Transparència.

 

Aquestes zones debat tenen l'objectiu de crear espais de debat i d'informació sobre tems d'actualitat i d'aquells que afectin a la nostra ciutat. En aquest cas, en el passat ple municipal és va aprovar la Guia de Contractació Èticament Responsable, que regularà la contractació de serveis per part de l'ajuntament a través de clàusules socials per afegir la perspectiva mediambiental, social i ètic als compris i adjudicacions que faci el consistori

 

No en va, la contractació pública suposa el 15% del PIB de l'estat espanyol, pel que la contractació pot ser el motor d'un canvi econòmic que posi per davant el valor social i que no només tingui en compte els paràmetres econòmics clàssics en què incorre el procès de contractació pública actual.

 

És així com aquestes accions, que ja portava fent l'ajuntament anteriorment, s'ordenin en aquesta guia que estipula també el control i seguiment que aquest nou procediment és compleix. Amb aquesta política s'introduirà els polítiques socials i mediambientals en la contractació pública.

Aquí teniu el vídeo que ha fet El Prat TV http://elprat.tv/2017/11/29/les-jev-debaten-les-clausules-socials-aprova...

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat