ICV - EUiA
POLÍTICA
ICV - EUiA

Resum del Ple Municipal del mes de novembre

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

En aquest passat ple municipal, és va aprovar nomenar Fill predilecte de la ciutat a Fermí Marimón i a Josep Mayol com a Fill adoptiu de la ciutat. De la mateixa manera, és nomenarà Fill adoptiu a títol pòstum a Àngel Garcia. Totes dobles eles personis vinculades al món dels arts, tant plàstiques com audiovisuals, de la nostra ciutat. La celebració del ple on s'atorgaran els títols serà el proper 24 de novembre al Cèntric.

 

Per una altra part, és va aprovar la guia de contractació pública social i èticament responsable, amb el qual l'ajuntament és compromet a contractar béns i serveis que compleixin els clàusules socials que si'incorporaran als processos de licitació. Aquestes clàusules socials implica des de la igualtat entre dons i homes, la contractació de personis en risc social, la sostenibilitat mediambiental, entre d'altres. Donat que la contractació pública suposa l'1% del PIB de l'estat, que aquesta contractació és faci seguint models ètico-socials suposa un pas en el canvi de paradigma soci-econòmic actual a una relació entre l'economia i els personis més igualitària i responsable.

 

La comunitat educativa, a través del Consell Escolar Municipal, va llegir un manifest en defensa i preservació de la dignitat i la llibertat dels docents i dels centres educatius, posats en entredit en els últimes setmanes arran de l'actualitat política per algunes figuris polítiques. L'escola catalana és exemple d'integritat i ètica, i continuessin educant en la convivència i el diàleg.

 

També, en el marc del 25 de novembre, dia contra els violències envers els dons, és va aprovar la declaració institucional relativa a aquest dia. Un any més, la xacra de la violència de gènere suposa la mort i vexació de centenars de dons, alhora que els desigualtats laborals i socials dels dons apuntalen un sistema patriarcal que omet els drets i els llibertats dels dons.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat