Loterias y apuestas
SERVEIS D'INTERÈS
Loterias i apostes

Sorteig Extraordinari de Loteries per ajudar a l'AECC a eliminar les inequidades que provoca el Càncer

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

• El sorteig repartirà un total de 105 milions d'euros en premis: un primer d'1.500.000€, un segon de 300.000€, un tercer de 150.000€ i 12 premis de 75.000€ a la sèrie

• Gràcies a Loteries i Apostes de l'Estat l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha recolzat a gairebé 5.000 persones durant l'any 2020

• La col·laboració amb Loteries, un compromís sòlid des de 1989 que aporta més de 3M€ cada any destinats a projectes de recerca i d'atenció psicològica i social a persones amb càncer i familiars
“Madrid, 7 d'abril de 2021.- Els presidents de Loteries i Apostes de l'Estat, Jesús Horta, i de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC),Ramón Reyes, s'han reunit aquest dimecres per anunciar el proper Sorteig Extraordinari de l'AECC de Loteria Nacional que se celebrarà aquest dissabte, 10 d'abril. El sorteig repartirà un total de 105 milions d'euros en premis entre els quals destaquen: un primer premi d'1.500.000€ per sèrie, un segon premi de 300.000 euros per sèrie, un tercer premi de 150.000 euros per sèrie o 12 premis de 75.000 euros per sèrie.


Els presidents d'ambdues entitats, a més de presentar el Sorteig, han fet balanç de la col·laboració i han aprofitat per animar a la societat a participar en el mateix. Durant el 2020, gràcies a Loteries i Apostes de l'Estat, l'AECC ha pogut atendre a més de 5.000 pacients i familiars, un 2% més que l'any 2019, en serveis d'atenció psicosocial. A més, l'aportació de Loteries també està orientada a impulsar la recerca. Als projectes del Dr. Ángel Carracedo i del Dr. Joan Seoane, se suma el liderat pel Dr. Alberto Orfao que investiga un estat premaligno, conegut com linfocitosis monocloral de cèl·lules B, associat a un mal funcionament del sistema immune i que en un percentatge de pacients comporta al desenvolupament d'un càncer.


Jesús Horta, president de SELAE, va destacar que “en Loteries estem centrats a treballar per a les persones, posant-los en el centre de la nostra labor social. Des que va començar la pandèmia hem focalitzat les nostres accions en els col·lectius més vulnerables com els nostres majors, dones en risc de violència de gènere o persones en risc d'exclusió social. Entre ells, hem consolidat el nostre compromís amb els pacients amb càncer i els seus familiars en aquests moments de dificultat, tant en prestacions psicosocials que millorin la seva qualitat de vida com en diversos projectes de recerca, tan necessaris en l'actualitat”. Per la seva banda, Ramón Reyes, president de l'AECC, va traslladar durant la trobada la importància del compromís de Loteries assenyalant que “és una realitat que no tots som iguals enfront del càncer i que és necessari que ens posem d'acord per eliminar les inequidades que provoca la malaltia en la població espanyola. El compromís de Loteries ens ajuda a treballar per corregir aquestes desigualtats i que veritablement tots tinguem les mateixes oportunidades de fer-li front al càncer”.


La persona malalta, en el centre de la col·laboració Al llarg de les més de tres dècades que uneix a ambdues organitzacions, milers de persones han pogut rebre suport psicosocial i sengles s'han pogut beneficiar dels avanços en recerca en diferents tumors gràcies a les aportacions de Loteries i el seu compromís amb la societat. La col·laboració continuada, ha donat com a resultat que l'AECC sigui capaç de donar respostes a un nombre cada vegada major de pacients i familiars.


La recerca en càncer, un altre dels objectius de la col·laboració


Invertir en recerca és invertir en vida. Per això, Loteries i Apostes de l'Estat contribueix des de 1989 al fet que l'AECC segueixi sent l'entitat que més investigadors recolza perquè investiguin el càncer, en més projectes i amb més fons. L'AECC té destinats 79 milions d'euros en 400 projectes, en els quals participen més d'1.000 investigadors. Gràcies a la seva aportació, tres projectes liderats per tres investigadors de renom internacional poden desenvolupar-se i donar grans resultats en un futur no gaire llunyà.


Un dels projectes que s'estan desenvolupant a cap gràcies a l'aportació de Loteries és el liderat pel Dr. Joan Seoane al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, “Estudi dels tumors cerebrals per a la identificació de millors tractaments i desenvolupament de mètodes de diagnòstic molecular no invasiu”. Gràcies a aquest projecte s'ha descobert que les cèl·lules de tumors cerebrals alliberen ADN, que va a parar al líquid cefaloraquidi, que banya la medul·la espinal, on el podem detectar amb una punció lumbar. És un gran avanç ja que permet un diagnòstic més precís d'aquest tumor amb un mètode menys invasiu. L'altre és el projecte “Identificació dels mecanismes cel·lulars responsables de la resistència a agents quimioterapéuticos en càncer de cap i coll” que lidera el Dr. Ángel Carracedo en la Fundació Pública Galega de Medicina Xenómica i que estudia un nou enfocament terapèutic innovador i més eficaç contra cèl·lules tumorals resistents a agents quimioterapéuticos tant convencionals com de nova generació.


A més, Loteries, contribuirà també a l'estudi del Dr. Alberto Orfao, “Estudi de la linfocitosis monoclonal de cèl·lules B”, que té com a objecte crear una Plataforma i Xarxa de Recerca única que facilitarà l'accés a recursos i eines essencials per al diagnòstic primerenc de la leucèmia de cèl·lules B i per a la prevenció de la mort prematura i de la transformació tumoralEl compromís de SELAE amb la lluita contra el càncer


La col·laboració amb Loteries i Apostes de l'Estat és l'exemple d'un compromís sòlid: un suport constant des de fa 32 anys de treball conjunt per recolzar la recerca i l'atenció de les persones amb càncer en tots els pobles i ciudades de Espanya. El càncer i les necesidades de les persones i familiars amb aquesta malaltia no han deixat d'existir i és per això pel que l'atenció de les persones afectades i la recerca tampoc poden parar.


SELAE ve recolzant a l'AECC des de l'any 1989, quan s'iniciés aquesta col·laboració i que, a dia d'avui, en 2021, es manté. En 2017 es va signar una renovació de l'acord per 4 anys en el qual Loteries garanteix una aportació de 3.339.220€ cada any (13,3M€ en total) per recolzar l'atenció psicològica i social a pacients i familiars i finançar projectes de recerca.


Enfrontar-se a un diagnòstic de càncer és una situació inesperada que suposa un canvi rotund en la vida. Genera un important sofriment psicològic que aconsegueix nivells de malestar emocional clínic en la meitat de les persones que ho pateixen i s'acompanya de trastorns psicopatológicos (ansietat, depressió, etc.) en més del 30% dels casos, la qual cosa significa que aquestes persones precisen atenció psicològica especialitzada.


Gràcies a l'aportació de Loteries l'any 2020, 2.745 persones han rebut teràpia individual i 207 teràpia grupal en algun dels grups orientats a afrontar el càncer, por al contagi, tallers psicoeducativos per a cuidadors i famílies se sentin recolzats, atesos i orientats; i duel, dirigit a familiars que han perdut a un ser estimat a causa del càncer.


El càncer també afecta a la part socioeconòmica de la persona i de la família ja que genera pèrdua d'ingressos, augment de despeses i possible pèrdua de capacitats bàsiques dels pacients, temporal o permanent, que influeix directament al desenvolupament de les activitats bàsiques de la seva vida diària. L'aportació de Loteries i Apostes de l'estat, en el seu ferm compromís amb la societat ha aconseguit donar suport en atenció social a més de 2.000 persones afectades: assessorament familiar, orientació jurídica i sociolaboral han estat els serveis que han rebut aquestes persones ateses pels serveis socials de l'AECC gràcies a Loteries.


Loteries i Apostes de l'Estat forma part del Patronat de la Fundació Deporti Jove des de la seva creació en 1996, i està estretament vinculada al pla d'actuació de l'entitat, que desenvolupa línies com la promoció de l'activitat física i dels hàbits saludables, l'impuls de programes esportius de col·laboració empresarial, el desenvolupament d'accions d'esport i valors, i l'organització de campanyes divulgatives i accions formatives.
En total s'han posat a la venda 10 milions de dècims en els punts de venda de la xarxa comercial de Loteries, la qual cosa permetrà donar a conèixer l'aniversari de la Fundació Deporti Jove en tots els punts de la geografia espanyola. El Sorteig repartirà un total 42 milions en premis, entre els quals destaquen un primer premi de 600.000€ per sèrie i un segon de 120.000€ per sèrie.

 

Comunicació – prensa@selae.es – 91 596 25 23 / 25 24 – www.loteriasyapuestas.es

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat