Els principals impostos i taxes municipals creixeran un 1 % o és quedessin igual l'any vinent

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El ple municipal del Prat de Llobregat ha aprovat aquest dimecres, 3 d'octubre, els ordenances fiscals i dels preus públics per al 2019. Els ordenances preveuen un increment de prop de l'1 % de la majoria de taxes i impostos municipals, per sota de l'augment de l'IPC (del 2,2 % entre agost de 2017 i agost de 2018). La d'ahir va ser l'aprovació inicial d'aquestes ordenances, ja que llaura s'obri un període d'un mes d'exposició pública en què és podin incorporar propostes. Els noves ordenances s'aprovaran definitivament abans de l'1 de gener de 2019, quan entressin en vigor.  

Manteniment dels bonificacions i exempcions de taxes i impostos

Els ordenances fiscals de l'any vinent també preveuen mantenir els bonificacions fiscals i ajuts que és van posar en marxa  durant el període més intens de la crisi econòmica. En el cas de l'Impost de Béns Immobles (IBI),és mantindran els ajuts del 5 0% sobre la quota de l'IBI urbà sobre habitatges habituals en el cas dels personis amb escassa capacitat econòmica, pensionistes,  personis aturades de llarga durada i famílies monoparentals.

També és mantenen els bonificacions en l'impost sobre construccions i instal•lacions i l'exempció total en la llicència d'obris, en el cas d'inici d'activitats. També és mantenen exemptes d'abonar ambdues taxes els actuacions derivades de  l'ITE, la Inspecció Tècnica d'Edificis realitzada per un tècnic competent per determinar el seu estat i orientar-ne els propietaris sobre els actuacions a realitzar. 

En el cas de la taxa per la recollida i gestió de residus comercials, també és manté la bonificació del 100 % per als establiments amb una superfície inferior a 300 m2. També és manté l'exempció per inici d'activitat per a aquesta taxa, així com per a la de prestació de serveis sanitaris.

Pel que fa als escoles bressol municipals, és manté la tarifació social sense variacions i és treuen del còmput de la renda familiar els pensions per aliments, igual que passa amb l'IRPF.

Taxes amb majors variacions 

Només experimentin variacions superiors a l'1% la taxa per a l'ocupació de la via pública que hauran d'abonar els entitats financeres per tenir caixers automàtics al carrer i el preu de l'aparcament de la platja per als no residents al Prat.

En el cas de la taxa per als caixers, pujarà dels 303 euros anuals de 2018 als 700 euros anuals de 2019. És considera que així la major pressió fiscal recau sobre aquelles entitats que tenen més recursos econòmics, havent traslladat els entitats financeres el seu negoci de l'interior dels oficines a la via pública.

En el cas de la taxa d'estacionament a la platja, s'incrementin un 33 % els tarifis de l'aparcament de la platja (2€/hora enlloc de la tarifa actual d'1,5 €/hora) . L'augment no afectarà els personis empadronades a l'el Prat de Llobregat i amb el vehicle matriculat al municipi, que hi podran aparcar gratuïtament com fins llaura. L'augment de la tarifa als personis no residents al Prat és considera necessària per ajudar a cobrir els costos del servei, encara que seguirà sent deficitari, atès que el cost del lloguer que l'Ajuntament paga a AENA és de 178.192 € anuals.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat