Alerta per pluges intenses generalitzades a partir d'aquest migdia

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per l'episodi de pluges intenses generalitzades que començarà a partir d'aquest migdia i afectarà diferents punts del territori,  sobretot els comarques interiors de Barcelona, Girona, Catalunya Central i Tarragona. 

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC),a partir d'aquest migdia és podin superar els 40 l/m2 en 30 minuts d'intensitat de pluja al Sud de Barcelona, els comarques interiors de Girona, la Catalunya Central i Tarragona. En aquestes comarques, és preveu una acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores.

A la resta del territori, és podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts d'intensitat de pluja. L'episodi s'iniciarà a partir d'aquest migdia i s'intensificarà amb el pas dels hores.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment és produeixi algun fenomen de temps violent.

Segons informa Protecció Civil de la Generalitat, és recomana no romandre prop de lleres, rius i guals. Eviteu travessar riguessis i torrents als zones afectades perquè, encara que semblin portar poc total, aquest és pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Tampoc estacioneu en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d'emergències. També calç evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu els precaucions en els activitats a l'aire lliure en els zones afectades per els pluges i els situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d'evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, riguessis i zones inundables.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana: 

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: calç estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

Podeu seguir l'evolució de l'episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat .


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat