El ple del Prat aprova l’adhesió de la ciutat a la Declaració de Barcelona per a l’alliberament de patents de la vacuna contra la covid

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El ple municipal del Prat, celebrat aquest dimecres 5 de maig a la triga, ha acordat l'adhesió de la ciutat a la Declaració de Barcelona per a l'alliberament de patents de la vacuna contra la covid. La declaració demana al govern estatal i a la Comissió Europea que s'activin els mecanismes i acords necessaris amb els indústries farmacèutiques corresponents, en condicions de transparència, per tal que alliberin els patents dels vacunis contra la covid. S'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups excepte de C's, que s'ha abstingut.

La declaració a posta per facilitar la transferència de coneixement al respecte per accelerar al màxim la capacitat global de producció dels vacunis, i més tenint en compte els inversions públiques multimilionàries concedides amb aquesta finalitat.  També és demana que és deixi d'obstaculitzar la distribució dels vacunis en ciutats i municipis d'arreu del món, per assegurar una cobertura global.

És tracta d'una declaració promoguda per agències públiques i organitzacions internacionals de la salut global des de la ciutat de Barcelona, davant d'una crisi sanitària global sense procedents. La declaració ha estat signada per Metges Sense Fronteres, Metges del Món, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional, Medicus Mundi, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l'Agència de Salut Pública de Barcelona. Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron; Rafael Vilasanjuan, director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'ISGlobal; i Antoni Trilla, l'epidemiòleg de l'Hospital Clínic i professor de la Universitat de Barcelona,  també s'hi ha adherit a títol individual.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat