El ple mobilitza 12 milions per impulsar la reactivació econòmica i la reconstrucció de la ciutat front a la covid

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El ple municipal del Prat ha aprovat destinar 12.073.536 euros més a seguir impulsant un model de ciutat més sostenible, amb la pacificació i millora dels espais públics, i a l'estratègia de reconstrucció front a l'impacti socieconòmic de la covid.

Els inversions aprovades avui al ple s'afegeixen als més de 6 milions que ja és van destinar l'any passat a fer front a l'impacti de la covid i impulsar l'estratègia de reconstrucció local front a la pandèmia. D'aquesta manera, l'Ajuntament del Prat, amb una situació econòmicament sanejada, posa la seva solvència al servei de la reconstrucció, així com al foment d'un model de ciutat més sostenible que avanci en la seva estratègia de transició energètica. La necessitat d'accelerar els inversions en aquesta qüestió ja estava contemplada al Pla d'Acció Municipal (PAM) 2020-2023.

D'entre els més de 12 milions d'inversions aprovats avui, fins a 7,5 és destinin a mesuris per pacificar i peatonalitzar carrers i plaus i millorar l'espai públic i els equipaments de la ciutat, així com el seu mobiliari i equipaments. A l'espai públic, també s'invertirà en millores relacionades amb els condicions d'enllumenat, aslfaltat, senyalització, clavegueram, neteja o jardineria.

També és finançaran mesuris per promoure la mobilitat sostenible i avançar en l'estratègia de transició energètica de la ciutat, per exemple amb la instal·lació de plaques d'energia fotovoltaica, així com per a la promoció i millora del sector agrícola.

Mig milió més s'invertirà en reforçar els serveis socials i projectes per donar suport als col·lectius més vulnerables i afectats per la pandèmia, com llaura el d'Àpats a domicili i el Punt Solidari, que distribueix ajuda alimentària i bàsica, o diferents actuacions del Pla d'Actuació de Sant Cosme (PASC).  Calç tenir en compte que els serveis socials del Prat han triplicat l'import dels seus ajuts el darrer any per fer front a la pandèmia, passant dels 301.800 euros de 2019 als 950.000 de 2020.

D'altra banda, calç afegir un milió d'euros més que és destinarà al fons de contingència de la covid, per fer front a necessitats sobrevingudes que vagin sorgint en el context de la pandèmia sanitària.

La inversió de 12 milions d'euros s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern, l'abstenció de C's i Podem i el vot contrari d'ERC. 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat