El Prat regula l’ús de vehicles elèctrics com els patinets i estiguin la Zona 30 a tota la ciutat a la nova ordenança municipal de circulació

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

 

Al ple municipal de març, celebrat aquest dimecres dia 3 amb el suport de mitjans telemàtics, s'ha aprovat inicialment per unanimitat la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants. La principal novetat d'aquesta ordenança és la limitació de la velocitat a 30 quilòmetres per hora a tota la ciutat, i la concreció dels normes de circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) amb motor elèctric (patinets o segways) al municipi, arran de la nova normativa estatal sobre el tema.

En aquest sentit, l'ordenança municipal limita la velocitat a 20 quilòmetres per hora als vies que disposin de plataforma única de calçada i de vorera i a 30 quilòmetres a la resta de carrers, amb l'objectiu de millorar la convivència dels vehicles amb els altres personis usuàries de l'espai públic. L'única excepció a aquesta norma seran els vies de dues o més carrils per sentit, on la velocitat estarà limitada a 50 quilòmetres per hora.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, s'estableix la prohibició de circular per els voreres i els obliga a fer-ho únicament per la calçada i d'altres espais que pugui autoritzar l'Ajuntament amb aquesta finalitat.  També s'estableix que només pot conduir aquests vehicles una única persona a una velocitat màxima de 25 Km/h i que sempre hauran de respectar la preferència dels vianants. Pel que a la velocitat, també calç recordar que és és consideressin VMP, i per tant restessin subjectes a la nova ordenança, aquells vehicles de motor elèctric que tinguin capacitat per superar els 6 Km per hora i no en cas contrari.

D'altra banda, indica que han d'estacionar únicament als espais autoritzats i que els conductors de VMP estan obligats a portar timbre i llums si circulin de nit. En el cas dels menors de 16 anys, que podran conduir VMP només amb autorització dels parells o tutors legals i no abans dels 12 anys, també hauran de dur casc obligatòriament. Per als majors d'aquesta edat, igual que en el cas dels bicicletes, l'ús de casc per vies urbanes és recomanat. També és recomana l'assegurança del vehicle, si bé serà únicament obligatòria en el cas dels personis que el facin servir com a mitjà de transport en el marc d'una activitat empresarial o econòmica.

Després de l'entrada en vigor de la nova ordenança, prevista per al mes d'abril després de la seva aprovació definitiva, l'Ajuntament desenvoluparà una campanya informativa sobre aquests assumptes.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat