Els patinets elèctrics no podin circular per voreres ni zones de vianants

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El passat 2 de gener va entrar en vigor la nova normativa de circulació de vehicles de mobilitat personal (VMP) amb motor elèctric, com patinets i segways. Quedin exclosos d'aquesta normativa els vehicles per a personis amb mobilitat reduïda, com els cadires de rodes elèctriques.

Els VMP elèctrics són considerats vehicles i, per tant, estan acollits als reglaments generals de Circulació i de Vehicles. Així, els seus conductors/és podin ser sotmesos a proves d'alcoholèmia o droguis i no podin circular usant el telèfon mòbil ni auriculars.

Zones prohibides

Els VMP no podin circular per els voreres, només per la calçada o carrils bici. Tampoc podin fer-ho per zones de vianants (llevat dels excepcions que és recullin en els normatives municipals) ni per vies interurbanes, travessies, autopistes ni tampoc autovies.

Una sola plaça

Només podin portar a una persona, la que els condueix. La circulació de dues personis o més en un vehicle d'aquestes característiques és sancionable.

Velocitat màxima

La velocitat màxima permesa d'aquests vehicles és de 25 km / h.

L'Ajuntament del Prat aprovarà properament la modificació de l'ordenança municipal de circulació per adaptar-l'a la nova normativa, que ja és d'aplicació a tot el territori estatal. 
 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat