La participació als eleccions catalans al Prat ha estat del 42,08 % fins als 18h

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

 

La participació a l'el Prat de Llobregat als eleccions al Parlament de Catalunya ha estat del 42,08 % del cens electoral de la ciutat fins als 18 h. El cens electoral del Prat està format per un total de 48.650 personis.

Aquesta taxa de participació suposa un descens de 26,41punts respecte a la convocatòria dels eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017. En aquella convocatòria, havia votat a aquesta hora el 68,49 % del cens del Prat.

Per a la jornada electoral d'avui, el Prat de Llobregat compta amb 72 mesos electorals, distribuïdes en 16 col·legis, adequats amb diverses mesuris per garantir que és pugui exercir el dret de vot de forma segura.

La jornada electoral s'està desenvolupant amb normalitat i fluïdesa fins al moment. Cap col·legi electoral ha obert més tard del previst aquest matí i tots tancaran als 20 h.

Tot i això, és recomana anar a votar abans dels 19 h. Calç recordar que la franja horària de 19 a 20h és aquella en què la Generalitat ha recomanat que puguin exercir el seu dret de vot els personis que tinguin o poguessin tenir la covid per contacti estret amb algun cas positiu (que excepcionalment tindran permís per fer-ho si volen votar presencialment). Per aquesta darrera franja horària, és reparteixen equips de protecció especials als personis que és troben als mesos electorals.

Els col·legis electorals s'han adequat amb diverses mesuris de seguretat, com la instal·lació de mampares entre els membres dels mesos i els votants; la presència de responsables sanitaris als locals o la gestió del flux de personis dins i fora d'aquests espais. Per la necessitat de controlar els aforaments, és generin algunes cues a l'exterior dels locals, però que van avançant a un ritme adequat i de forma endreçada, amb el suport del personal dels col·legis electorals. 

També calç recordar que, durant aquesta setmana, s'han fet tests d'antígens a més de 700 personis entre membres de mesos i personal municipal involucrat amb la jornada d'avui. Els darrers tests d'urgència s'han fet aquest mateix matí a través d'una ambulància mòbil.

Si encara heu d'exercir el vostre dret de vot, us recordem els següents consells:

  • Eviteu anar a votar durant els hores punta i no aneu a votar en grup
  • Romangueu el temps just dins dels locals electorals
  • Porteu la papereta preparada des de casa
  • Consulteu on us toca votar (el lloc habitual pot haver canviat per l'adequació dels locals) a https://bit.ly/3cpojnf

 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat