Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Ajuntament del Prat impulsarà un servei pioner en l'àmbit municipal que permet oferir atenció telefònica a la població nouvinguda en el seu idioma d'origen, amb la nova tecnologia creada per l'empresa Adtende SL. El nou servei telefònic s'oferirà des de l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) en múltiples idiomes, entre ells el xinès, l'àrab, el romanès i l'urdú, els llengües dels llocs de procedència més freqüents de la població nouvinguda al Prat.

Servei gratuït i a cost zero

L'Ajuntament ha estat escollit per l'empresa Adtende SL per iniciar aquest servei a mode de prova pilot a cost 0. El servei permet que el personal de l'OIAC i una persona parlin per telèfon i simultàniament en dues idiomes diferents amb l'intermediació de l'aplicació de traducció simultània de veu de Platoon, la primera creada per al sector públic. Així, l'Ajuntament, facilitarà la comunicació entre una persona nouvinguda al municipi i un treballador o treballadora de l'OIAC.   

Per poder ser atès en alguna dels llengües anteriors, els personis interessades hauran de descarregar-es gratuïtament l'app Platoon des de qualsevol dels plataformes de descàrrega habituals: AppStore (iOS) o GooglePlay (Android). Una vegada descarregada l'app només hauran de seleccionar, d'entre 49 idiomes, en quin volen ser atesos i trucar. La trucada s'efectua utilitzant dades mòbils, és per això que no te cap cost per a la ciutadania.  

Per donar a conèixer el nou servei als personis a qui va dirigit, es'n farà difusió a través de materials informatius, editats en diferents idiomes, des de l'OIAC, Casis d'en Puig - Serveis de Ciutadania i el separtament de Comerç de l'Ajuntament.

OAC 360º, acompanyament telefònic als tràmits digitals

La implementació d'aquest nou servei representa un nou avenç de l'estratègia de modernització i digitalizació de l'atenció ciutadana al Prat, després de la posada en marxa el passat mes d'octubre del servei OAC 360º, que dóna suport als personis que necessiten ajuda per realitzar els tràmits telemàtics. Aquesta és una necessitat creixent, com ha posat clarament de manifest el context de pandèmia sanitària de la covid.

Donis del mes de novembre passat, quan és va habilitar l'OAC 360º, ja ha atés uneixes 450 trucades al 935 954 414. El 87 % dels trucades els fan personis particulars i la resta empreses i entitats. 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat