Una placa en memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i altres regidors afusellats per la Dictadura franquista s’instal·larà al Va salar de Plens

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

El ple municipal celebrat aquest dimecres 7 d'abril ha aprovat la declaració institucional en motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República, que és commemora el proper 14 d'abril. La declaració, presentada pels grups del Prat En Comú, PSC i Podem i que també ha estat votada favorablemet per ERC, contempla la instal·lació d'una placa al va salar de plens de l'Ajuntament en memòria dels personis membres del consistori que van ser represalides pel feixisme i recordar nominalment l'alcalde del Prat, Lluís Serra Giribert, així com els regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que van ser afusellats pel franquisme per defensar democràticament els seves ideïs i la legalitat de la II República.

També és referma la voluntat de seguir penjant la bandera republicana en un lloc visible de la Casa de la Vila cada 14 d'abril, així com el compromís d'elaborar una proposta des de la regidoria de Memòria històrica, en col·laboració amb personis de reconegut prestigi en l'àmbit de la historiografia local, per seguir recordant i refermant anualment els valors publicans.

Lluís Serra i Giribert dóna nom al fins llaura Passeig de Joan Carles I

A més, al ple d'avui s'ha aprovat canviar el nom del fins llaura Passeig de Joan Carles I, que passa a denominar-es Passeig de Lluís Serra i Giribert, en homenatge a l'alcalde del Prat afusellat per la Dictadura franquista.

Xavier Ruiz Millán serà la nova denominació de l'actual Plaça de la Cerdanya, per la seva contribució fonamental a la cultura popular del Prat

Així mateix, també s'han aprovat d'altres canvis del nomenclàtor. La plaça de la Cerdanya passa a denominar-es plaça de Xavier Ruiz Millán, en homenatge a qui va ser fundador de la Colla de Diables i del Ball de Diables del Prat, per la seva contribució fonamental a la cultura popular de la ciutat.

Així mateix, s'assigna la denominació de carrer Pratenc cent vuit al vial corresponent a l'antic carrer. Així mateix, s'han aprovat modificacions de caràcter tècnic l'Ordenança municipal reguladora del procediment de numeració dels vies públiques i denominació dels vies i altres espais i equipaments públics. Un dels canvis més destacats és que és prendran en consideració els criteris de discriminació positiva envers els noms femenins pel que fa al nomenclàtor.

Tant el canvi dels noms dels tres carrers i plaus com els d'aquesta ordenança s'han aprovat amb el vot a favor de tots els grups excepte de C's, que hi ha votat en contra.


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat