Cap Roig anuncia a Sting, Luis Miguel, Andrea Bocelli, Roger Hodgson, James Blunt i Mannà

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

EP

  • El festival se celebrarà del 13 de juliol al 22 d'agost a Calella de Palafrugell (Girona).
  • Tindrà també a Manolo García, Bryan Ferri, Texas, Antonio Orozco, Luz Casal, Damien Rice i Xarop de bastó.

Sting en concierto.

El Festival de Cap Roig ha anunciat aquest divendres les actuacions de Sting, Luis Miguel, Andrea Bocelli, Roger Hodgson, James Blunt i Mannà, ha informat l'organització en roda de premsa.

El festival, que se celebrarà del 13 de juliol al 22 d'agost a Calella de Palafrugell (Girona), tindrà també a Manolo García, Bryan Ferri, Texas, Antonio Orozco, Luz Casal, Damien Rice i Xarop de bastó.

També estaran en aquesta edició Juanes, Rosario, Joan Dausà, Mag Lari --en Cap Roig Mini--, Morat, Sergio Dalma, Els Catarres, Dàmaris Gelabert, Macaco, Loquillo, Antonio José, Joan Baez, Homes G, Tamboret i Pablo López.

Hi haurà 28 actuacions, 12 d'elles internacionals, amb una dotzena d'espanyols i dos artistes catalans, d'entre una altra dotzena d'estrangers.

Aquesta edició, en la línia de les anteriors, tindrà un equilibri eclèctic entre artistes nacionals i internacionals i buscarà cobrir el màxim d'artistes, "per atreure al màxim de públic", i encara que el reguetón és una música molt popular no ha donat temps per dates d'incloure a cap artista d'aquest gènere.

Obre Luis Miguel, tanca Bocelli

El festival obrirà la cita amb Luis Miguel amb la seva gira mundial ¡Mèxic per sempre!, i li seguirà el cantant de Roxy Music, el britànic Brian Ferri amb una selecció dels seus millors temes, i el mateix cap de setmana Manolo García presentarà la seva 'Geometria del raig'.

El grup escocès Texas presentarà nou disc i repassarà la seva trajectòria; el de The Police Sting tornarà a Cap Roig després de tres anys amb els seus èxits de sempre; Antonio Orozco actuarà amb el seu nou treball 'Únic', i Luz Casal compartirà 'Que corri l'aire'.

Després serà el torn de l'irlandès Damien Rice, que està de gira amb vaixell i comença en Cap Roig, els mexicans Mannà seguiran amb el seu cèlebre àlbum 'Incendiada', i Xarop de bastó repassarà els seus èxits en el seu 20 aniversari.

Estrenarà agost el debut en el festival del colombià Juanes reconegut amb 21 grammy llatins; després arribarà Rosario amb el seu genuí flamenc pop, deixant pas a Joan Dausà amb 'Llaura som gegants' el divendres 3 d'agost, i al Mag Lari el dia 4 en el Cap Roig Mini.

James Blunt tornarà "per fi" al festival amb nou disc, 'The Afterlove', abans del pas pel festival del quartet colombià Morat i dels catalans Sergio Dalma amb 'Via Dalma III' i Els Catarres, així com Dàmaris Gelabert en el Cap Roig Mini.

Macaco intervindrà l'11 d'agost; Loquillo ho farà el 12 i Antonio José el 13 d'agost; mentre que la dama del folk americana Joan Baez, que s'acomiada dels escenaris després de 60 anys de carrera, enfilará les últimes jornades del certamen.

Prendran el relleu Homes G i els debutants en el festival Tamboret, mentre que Roger Hodgson reapareixerà amb els èxits de Supertrump i si 'Breakfast in America'.

Tancarà l'edició Pablo López amb el seu nou àlbum  'Camino', i el tenor Andrea Bocelli al costat de l'Orquestra de Girona , després de cancel·lar el passat any la seva actuació.

El festival tindrà un pressupost de 4,1 milions d'euros, amb un preu mitjà de les entrades de 61,3 euros, encara que si s'exceptuen els més cars (Luis Miguel, Sting, Mannà i Andrea Bocelli) el preu mitjà serà de 45,7 euros.

El fet de passar de 25 a 28 concerts ha fet que el festival comenci més tard, posant-se després de la Cantada d'Havaneres de Calella, de manera que s'ha hagut de posposar una mica la data d'inici del certamen.

El president director general de Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, ha aplaudit que se celebri l'edició 18, amb el que el festival es fa "major d'edat".

Projectar el Castell i el Jardí

Giró ha destacat l'interès d'altres experiències en el festival més alá de la música "per fer créixer aquest fill que és Cap Roig", un creixement emmarcat en el jardí botànic i el castell, en el qual s'han començat obres per acollir seminaris i debats intel·lectuals.

Ha avançat que es farà un auditori integrat amb el paisatge i soterrat a l'espera d'acollir debats i diàlegs intel·lectuals, para, més enllà de la centralitat de Barcelona, tenir allí un lloc de debat.

Ha recordat que un rus que fugia de la revolució va arribar al castell de Cap Roig, una història "humana i històricament rellevant", que es vetllarà perquè tingui un documental audiovisual i seriós que expliqui la història del castell.

Giró també ha enaltit l'experiència gastronòmica del festival novament de la mà de Via Veneto, amb productes de proximitat i un 60% dels vins de l'Empordà, i el 80% amb productes de Girona, tractant una integració amb l'entorn en tot el possible.

Ha assegurat que sense ser comparables, "per a les comarques de Girona, Cap Roig és una espècie de Mobile World Congress" donat el seu impacte econòmic, ja que genera 220 ocupacions.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat