El Prat al dia
NOTÍCIES DEL PRAT
El Prat al dia

Catalunya és volca en contra de l'ampliació de l'Aeroport

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


La declaració, aprovada de forma unànime pels grups polítics de l'Ajuntament del Prat ahir al vespre, defensa la preservació del Delta i l'espai insubstituïble de la Ricarda i reclama el desenvolupament d'un model aeroportuari català.


Més de 2.600 personis i més d'un centenar d'entitats de tot Catalunya ja s'han sumat al
manifest “Preservem el Delta. Protegim el clima. No a l'ampliació de l'aeroport” (#NiUnPamMes).Entre els entitats que s'hi han sumat, figurin col·lectius i associacions del Prat de Llobregat de diferents àmbits (ecologistes, socials, culturals i de cultura popular, esportives, de lleure...),així com organitzacions d'arreu del país.


El manifest recull els continguts de la declaració institucional que és va aprovar ahir al ple municipal del Prat de forma unànime per part de tots els grups polítics que hi tenen representació (El Prat En Comú, PSC-CP, Esquerra Republicana, Ciutadans i Podem).

La declaració insta Aena a abandonar “uneixes polítiques desarrollistes que no obeeixen a l'actual context d'emergència climàtica” i que tampoc no s'ajustin als normatives mediambientals europees. S'adverteix que destruir la Ricarda “suposaria un desastre natural, agrícola i patrimonial sense pal·liatius”, i més encara en un context d'emergència climàtica. La Ricarda  és la zona més verge dels Espais naturals del delta del Llobregat, d'un valor insubstituïble, i està protegida per normatives mediambientals catalans, espanyoles i europees.


Com a alternativa a la proposta d'Aena, la declaració urgeix al govern català i espanyol a dissenyar un “veritable sistema aeroportuari català, que passi per convertir Girona en la quarta pista de l'aeroport del Prat”. Els grups municipals del Prat exigeixen inversions en transport ferroviari, que facilitin la connexió entre el Prat i Girona i entre aquestes infraestructures i Barcelona.


A més, la declaració constata que l'aeroport del Prat és un dels principals emissors de gasos d'efecte hivernacle al delta del Llobregat i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que, per tant, ha de ser un actor clau en la reducció d'aquestes emissions. La declaració també a posta per minimitzar l'impacti acústic de l'aeroport que pateixen els poblacions del Prat, Viladecans, Gavà o Castelldefels.


El text també reclama a totes els administracions reforçar la seva protecció dels Espais Naturals del delta del Llobregat, així com del Parc Agrari, donant suport a la pagesia que hi treballa, fomentant així també la “sobirania alimentària als nostres pobles i ciutats”.(Nota de premsa)


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat