El Prat al dia
NOTÍCIES DEL PRAT
El Prat al dia

El Prat, entre els 5 ciutats europees que acullen un programa pioner d’inserció laboral de personis migrades

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


Acció contra la Fam desenvolupa a l'el Prat de Llobregat el programa europeu MILE (Migrants Integration in the Labour market in Europe),amb el suport de l'Ajuntament.


El Prat és l'única ciutat de Catalunya i l'Estat on és desenvoluparà aquest programa europeu.
També és farà en ciutats d'Àustria (Innsbruc),Itàlia (Milà),i Grècia (Atenes i Patras).
En total, participessin al programa 520 personis migrades extracomunitàries, dels quals 130 ho faran a l'el Prat de Llobregat.


Aquest projecte d'inclusió sociolaboral s'emmarca al programa europeu MILE, que han posat en marxa Acció contra la Fam, juntament amb sis organitzacions més d'Itàlia, Grècia i Àustria i la coordinació de l'Institut de Cooperació Econòmica Internacional d'Itàlia (ICEI).


El Prat de Llobregat és una dels 5 ciutats de diferents països europeus que acullen un programa pioner per fomentar la inserció laboral de personis migrades extracomunitàries a partir del proper mes de març.


Aquest projecte d'inclusió sociolaboral s'emmarca al programa europeu MILE (Migrants Integration in the Labour market in Europe),que han posat en  marxa Acció contra la Fam, juntament a sis organitzacions més d'Itàlia, Grècia i Àustria i la coordinació de l'Institut de Cooperació Econòmica Internacional d'Itàlia (ICEI).


El Prat és l'única ciutat de Catalunya i l'Estat on és desenvoluparà aquest programa europeu. També és farà en ciutats d'Àustria (Innsbruc),Itàlia (Milà),i Grècia (Atenes i Patras). En total, 520 personis migrades a aquests països rebran aquesta formació, dels quals 130 ho faran a l'el Prat de Llobregat. A més, 30 dels participants del programa al Prat faran també formació i pràctiques no laborals en un sector concret.


Al municipi, el desenvolupament del projecte comptarà amb el suport de l'Ajuntament del Prat, que cedirà espais per als cursos i derivarà personis des del servei d'acollida, perquè puguin participar-hi.


L'objectiu del projecte és involucrar el sector públic, privat i tercer sector amb la finalitat de millorar la situació laboral dels personis migrants extracomunitàries, que són els que més pateixen la precarietat laboral (feina precària, baixos salaris, temporalitat...). El programa permetrà als participants realitzar un itinerari formatiu complet que els permetrà sortir al mercat amb millors oportunitats laborals.


Paral·lelament, durant dos anys, en els diferents països on és portarà a terme el programa, és faran trobades, taules rodones i conferències entre els tres sectors (públic, privat i tercer sector) per formar i sensibilitzar sobre com millorar la situació laboral dels personis migrants des de diversos punts de vista.


La finalitat del projecte MILE és crear un model efectiu que integri personis migrants al mercat laboral basant-s'en el desenvolupament dels competències socials, fent formació tècnica en sectors professionals, i que els actors públics i privats -tant institucions públiques com empreses- participin activament en aquest procés d'integració.


Reptes i beneficis de la inclusió de personis migrades al món laboral

Els personis migrants, i especialment els dons i refugiades, són qui més pateix la desocupació a Europa. Fins i tot quan estan ja treballant, tenen feines per sota de la seva qualificació i habilitats, amb pitjors condicions laborals, cobrant menys, sense protecció laboral i amb escàs creixement professional. Aquestes són algunes dels conclusions de l'informi La veu dels empleadors europeus: reptes i beneficis de la inclusió de migrants al mercat laboral desenvolupat en el marc del projecte europeu MILE.


Aquest projecte està finançat pel Fons d'Asil, Migració i Integració (FAMI). Per a més informació, és pot consultar el web www.projectmile.eu (Nota de premsa)


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat