El Prat al dia
NOTÍCIES DEL PRAT
El Prat al dia

L’alcalde del Prat reclama a la Generalitat que formalitzi el seu compromís amb la residència de gent gran a la ciutat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


Lluís Mijoler s'ha reunit aquesta triga amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez. També li ha traslladat la necessitat d'ampliar els efectius de Mossos d'Esquadra a la ciutat.


L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, s'ha reunit avui, dijous 5 de març, a la triga
amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Julià Fernàndez, a la seu del consistori. Durant la trobada, l'alcalde del Prat li ha reclamat que la Generalitat formalitzi el seu compromís amb la residència de gent gran a la ciutat, així com l'ampliació dels efectius dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, entre d'altres demandis.Pel que fa la residència de gent gran, calç recordar que, tot i tractar-es d'una competència autonòmica, l'Ajuntament ha posat a disposició el solar per construir-la i ha mostrar la seva voluntat d'impulsar la seva construcció. L'Ajuntament demana al govern català que formalitzi el seu compromís amb la construcció de la residència (de 140 plaus),amb l'actualització del protocol de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament, per garantir el dret de la ciutadania pratenca a l'assistència en situació de dependència. L'Ajuntament demana que el protocol inclogui la concertació de 90 plaus per part de la Generalitat.


En matèria de seguretat ciutadana, l'alcalde ha refermat al delegat del Govern la necessitat d'intensificar la presència d'agents dels Mossos al Prat, tal i com ja va traslladar al cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Joan Portals, en la va reunir que van mantenir l'octubre de l'any passat, i al conseller d'Interior, Miquel Buch, mitjançant la carta que li va enviar el 16 d'octubre del mateix mes.


Mijoler també ha urgit la Generalitat a assumir els seves competències en matèria de regulació del trànsit a la terminal 2 de l'aeroport i desplegar-hi agents del Mossos amb aquesta finalitat. El desplegament dels Mossos en aquesta zona permetria alliberar els nou agents i tres comandaments de la policia local que actualment prestin el servei i que podrien destinar-s'a reforçar els tasques de seguretat ciutadana a la ciutat.


L'alcalde demana més compromís de la Generalitat amb el barri de Sant Cosme i la cogestió de l'Equipament Cívic Delta


D'altra banda, Mijoler ha trasllat a Julià Fernàndez d'altres demandes de l'Ajuntament a la Generalitat, entre dobles eles una major implicació del govern català  al barri de Sant Cosme, a través dels Departaments d'Interior, Salut, Educació i Afers Socials.


També ha proposat la cogestió de l'Equipament Cívic Delta, situat en aquest mateix barri i que és titularitat de la Generalitat, per poder-ho convertir en un centre d'atenció integral a la ciutadania. Aquesta cogestió entre la Generalitat i l'Ajuntament permetria convertir aquest equipament en un veritable centre cívic que, a més, fos la seu del Pla d'Actuació de Sant Cosme -que vertebra els polítiques municipals per promoure la cohesió social i la qualitat de vida al barri- i dels Equips Bàsics d'Atenció Social al barri. Fins llaura, s'ha signat un conveni amb el Departament de Treball, Afers socials i Famílies amb aquest objectiu i la Generalitat també s'ha compromès a cedir l'equipament a l'Ajuntament per 50 anys, però calç seguir avançant en la concreció d'aquests compromisos.


Rebuig a l'ampliació de la tercera pista de l'aeroport


Un dia després que el ple municipal aprovés de forma unànime una declaració institucional contra l'ampliació de la tercera pista de l'aeroport per part de tots els grups polítics, Mijoler també ha demanat al representant del govern català el seu ferm rebuig a aquesta proposta d'Aena i el seu compromís per vertebrar un model aeroportuari de país.


També al ple d'ahir és va aprovar una moció de suport al Comitè d'Empresa de Nissan per mantenir els llocs de treball dels plans de la companyia a Catalunya (entre dobles eles la de Zona Franca i el Prat).  En aquest sentit, l'alcalde ha demanat a la Generalitat que treballi per garantir el futur de l'activitat i els llocs de treball de l'empresa amb Catalunya.


Major compromís de la Generalitat per reparar els desperfectes del Glòria i prevenir futurs danys al delta i als espais protegits


Així mateix, ha exposat al delegat del govern de la Generalitat a Barcelona l'impacti del temporal Glòria al municipi i la necessitat tant de reparar els desperfectes com d'emprendre mesuris preventives i d'adaptació al canvi climàtic per protegir el sistema deltaic i els espais protegits.


Altres demandis que l'alcalde ha traslladat al representant del govern català estan relacionades amb la remodelació del Cap Disset de Setembre i la col·laboració i suport econòmic de la Generalitat amb la Fundació Espigoladors i amb la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM),situades a l'el Prat de Llobregat.(Nota de premsa)


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat