El Prat al dia
NOTÍCIES DEL PRAT
El Prat al dia

Més de 2.000 actuacions del servei de consum del Prat

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp


Els queixes més nombroses tenen a veure amb els telecomunicacions (mòbils i Internet) seguides dels problemes amb els contractes de gas i electricitat 


La divulgació i la formació són una altra dels funcions del Servei Públic de Consum. L'any passat, més d'1.000 personis van assistir als  xerrades i tallers sobre aquest tema.


En el marc del Dia Mundial dels Personis Consumidors (15 de març),l'Ajuntament del Prat organitza un cicle d'activitats. El tema central serà el comerç electrònic.


El Servei Públic de Consum de l'Ajuntament del Prat va fer gairebé 2.000 actuacions durant

el 2019, majoritàriament consultis de la ciutadania. Aquest servei municipal ofereix informació i asssessorament gratuït tant als personis consumidors com als microempreses sobre els seus drets i deures.A més de gestionar consultis, el servei també recull els seves reclamacions i denúncies sobre tems relacionats amb el consum i s'ocupa de fer tasques d'inspecció. En el cas dels empreses, també els dóna informació i suport pel que fa al compliment de la normativa i a l'arbitratge de consum. A més, organitza activitats educatives i formatives sobre aquest temi tant per als centres educatius com per a la població en general.


D'entre els 2.000 actuacions realitzades el 2019, 1.392 corresponen a consultis, 564 a reclamanacions i 34 a denúncies. Entre els consultis, els més recurrents estan relacionades amb els telecomunicacions (mòbils i Internet),que representin el 25,50% del total, o amb els subministraments d'electricitat i gas (14,58%).


El servei també va realitzar el 2019 fins a 150 inspeccions a comerços del Prat. Van servir per revisar qüestions relacionades amb els facturis, la publicitat de preus, l'horari, els fulls de reclamació... Gairebé totes els anomalies detectades ja s'han corregit.


La divulgació i la formació són una altra dels funcions del Servei Públic de Consum, que fa exposicions, tallers i xerrades amb infants, adolescents, grups vulnerables i població en general. L'any passat, més d'1.000 personis van assistir als  xerrades i tallers.


Aquest Servei treballa, des de fa més de 30 anys, per augmentar la consciència

de la ciutadania sobre els drets dels personis consumidors. El 81% dels consultis que rep són presencials, cosa que mostra la importància del tracte personal per atendre els dubtes de la ciutadania sobre la possible vulneració dels seus drets com a consumidora.


El comerç electrònic centra la campanya del Dia Mundial dels Personis Consumidors (15 de març)


Per celebrar el Dia Mundial dels Personis Consumidors (15 de març),l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha organitzat un cicle de consum que tindrà  lloc a l'Equipament Cívic Delta del Llobregat, adreçat especialment a participants de l'Espai Bastida, però que també estarà obert d'altres personis interessades.


És faran tres tallers que tractaran tems com el consum sostenible i responsable (11 de març),la compra on-line (18 de març) i consells a tenir en compte abans i després de la compra (25 de març). Els tallers és fan amb el suport de personal tècnic de la Diputació de Barcelona i la Va unir de Consumidors de Catalunya (UCC).


Aquestes actuacions, i concretament la relacionada amb el comerç electrònic, s'emmarca dins de la campanya comunicativa de la Xarxa Local de Consum de la Diputació de Barcelona per conscienciar a la ciutadania sobre la importància d'adquirir productes i serveis on-line amb seguretat i sense cingles.


En aquest apartat de l'agenda web municipal, podeu veure els activitats organitzades.


Per a més informació, podeu consultar el web elprat.cat/consum o adreçar un correu electrònic a omic@elprat.cat (Nota de premsa)


acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat