El Prat al dia
NOTÍCIES DEL PRAT
El Prat al dia

Paco Marmol va presentar el seu últim llibre

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Sevillans entre tulipes, és l'últim llibre de l'escriptor pratense Paco Marbre, que va anar
presentant, coincidint amb el dia d'Andalusia, el passat 28 de febrer a la Casa d'Andalusia del Prat.

El llibre va ser presentat pel també pratense Vicenç Terra i per l'editora María Tortosa, l'acte va comptar amb el canti d'Ismael Cabrera i la Guitarra de Juliàn l'Habita. 

L'obra de Marbre és el seu  primer relat novelado. Alguns dels fets que es descriuen en la novel·la són reals, uns altres en canvi, són ficticis, fruit de la imaginació de l'autor, però que d'alguna manera formen part dels fets esdevinguts en el seu llarg caminar per terres estranyes, lluny de la seva Sevilla natal, i de la seva Pobla en particular, a la qual té un sentiment d'arrelament i amor profund.

Paco Marbre, neix en 1947 en La Pobla de Cazalla (Sevilla.) i resideix actualment al Prat de Llobregat. L'any 1964 es va veure obligat a emigrar (com a punts altres “moriscs”) buscant en altres lares, el treball que a la seva terra se li negava. Després d'haver treballat a Balears, Madrid, França i Holanda recala a Barcelona, on es forma com a Responsable de Personal en una important Empresa constructora catalana, en la qual ha romàs durant 35 anys.
Des de fa onze anys, es troba Jubilat de forma anticipada. Paco, sempre ha compaginat el seu treball amb la seva afició a la Poesia i al flamenc, i és un dels precursors de la cultura andalusa a Catalunya. Des de fa més de 30 anys ve col·laborant amb Entitats Culturals, Emissores de Radi, Germanors, Institucions, etc., donant Conferències, Pregons i Recitals de Poesia, i participant en Programes de Poesia, Flamenc i Cobla andalusa.
Té publicats cinc llibres (Poemes i Cançons amb Sentiment Morisc; Per la Verea Real de la Poesia; Arrels andaluses; Un Ramito de Seny i Lletres Flamenques de la Campiña morisca.) També, alguns dels seus poemes s'inclouen en Antologies col·lectives de Poetes (l'última d'elles “Unes Ales per viure”),projecte solidari per a l'Associació de Donant d'Òrgans, publicada al novembre de 2019.
Ha estat Primer Premi del Certamen de Poesia “Federico García Lorca” de Barcelona, Primer Premi del Dia d'Andalusia en Gilena (Sevilla),Premi Especial Andalusia en el Certamen de Poesia “Manuel de Falla” de Barcelona; guanyador del Certamen de Poesia castellana de La Caixa, a Barcelona, diversos Premis de Lletres Flamenques en Fills d'Amachar de Barakaldo, anys 2010 2011, 2015, 2017, 2018 i 2019, i 2º Premi de Lletres Flamenques “Francisco Moreno Galván” 2011, en La Pobla de Cazalla, entre molts altres guardons, accésits i esments d'Honor.

En aquest enllaç poden veure algunes de les fotografies de l'acte.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat