El telèfon d'emergències 112 rep 337 trucades pel temporal de vent

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

ACN

  • Els Bombers han rebut 152 avisos entre les 10 de la nit i les vuit del matí.
  • La mayoria de les trucades han estat per la caiguda d'arbres i de mobiliari urbà.
  • El Servei Meteorològic de Catalunya ha detallat que les ratxes màximes de vent van destacar els 162 km/h aquesta matinada.

Carpas dañadas por el viento en Badalona.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins a les vuit del matí 337 trucades per 263 incidents relacionats amb el temporal de vent. Segons Protecció Civil, la majoria per obstacles a la calçada i incidents amb tendals, uralitas, mobiliari urbà i bastides.

D'aquestes trucades, 152 han estat derivades als Bombers de la Generalitat, que entre les 10 de la nit i les vuit del matí han rebut 152 avisos, la majoria provenien del Vallès Occidental i del Maresme. D'entre les sortides fetes per aquest cos destaca un servei a Vic, concretament en el passeig de la Generalitat número 6, on sobre dos quarts de tres de la matinada una paret ha caigut sobre el sostre d'un immoble i ho ha foradat.

Les dues inquilines d'aquest habitatge han estat desallotjades preventivament. S'ha desplaçat una dotació de Bombers fins al lloc. A Badalona, a les 5.52 hores, ha caigut un arbre sobre tres vehicles estacionats en la carrer Cantàbria. I a Santa Coloma de Farners, en la carrer de la Creu, un arbre de grans dimensions ha caigut sobre un mur i un fanal de la carrer i les branques han quedat sobre un vehicle estacionat. Els Bombers han rebut l'avís de l'incident a les 6.15 hores.

Entre les set i les vuit del matí els Bombers han atès 44 avisos relacionats amb el vent. La regió metropolitana nord ha estat motiu de 27 serveis i la segueix, des de lluny, la regió metropolitana central amb 6. La regió metropolitana sud amb 5, la regió de Girona amb 5 serveis i la de les comarques de Lleida amb 1.

Per la seva banda, els Bombers de Barcelona han atès entre dos quarts de sis de la matinada i dos quarts de vuit del matí una vintena d'avisos relacionats amb el vent, sobretot per caiguda de tendals, branques i arbres.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha detallat que aquesta matinada les ratxes màximes de vent s'han produït sobretot al prelitoral i litoral central. Destaquen els 162 km/h registrats aquesta matinada al Puig Sesolles (1.668 metres),en el Montseny. Es tracta de la més forta en les seves 7 anys de dades, superant els 160,6 km/h del 2016. A Portbou el vent ha arribat als 110 km/h, a Anglès 104, a Font-rubí 103 a Perelló 101, a Certascan 98, a Montserrat 95, en Caldes de Montbui 91, a Hostalets de Pierola 90 i al parc agrari de Sabadell 86 km/h.

En paral·lel, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les nou del matí 337 trucades per 263 incidents relacionats amb el temporal de vent. Per comarques, la majoria han tingut origen en el Vallès Occidental (117),en el Barcelonès (70),Baix Llobregat (25),la Selva (27),Vallès Oriental (21),Osona (21),Maresme (17),Bages (5),Alt Penedès (6) i Cerdanya (4). Per municipis, des de Barcelona s'han fet 53 trucades, 42 des de Sabadell, 16 des de Cerdanyola del Vallès, 13 des del Prat de Llobregat, 12 des de Mataró, 13 de Terrassa, 9 des de Sant Cugat del Vallès i 7 des d'Espinelves.

Barcelona activa l'alerta del pla d'emergència per vent

L'Ajuntament de Barcelona ha activat a les 05.30 hores d'aquest divendres el seu Pla Bàsic d'Emergència en fase d'alerta per les ventadas que s'han registrat en el municipi durant la nit i matinada.

Els Bombers de Barcelona han realitzat prop de 20 sortides per incidències relacionades amb el vent entre les 05.30 i les 07.30 hores, en la seva majoria per caiguda de tendals i branques en la via pública, ha informat el consistori en un comunicat.

L'Ajuntament recomana tancar portes i finestres, baixar les persianes i retirar objectes com a tests que puguin caure i provocar un accident, així com revisar els vehicles que es trobin en la carrer, ja que les ratxes de vent poden tombar les motocicletes i els ciclomotors.

Si s'ha de sortir a la carrer, s'adverteix de la necessitat d'allunyar-se de cornises, murs inestables i arbres, i de prendre precaucions davant edificis en construcció o en mal estat.

Així mateix, demana extremar les precaucions a l'hora de realitzar activitats a l'aire lliure, especialment a la muntanya i en zones amb arbres.

L'Ajuntament desactiva el pla d'emergència pel mal estat del mar

Davant la millora de les condicions meteorològiques, l'Ajuntament ha desactivat aquest divendres al matí a les 10.21 hores el Pla Bàsic d'Emergència Municipal pel mal estat del mar a la ciutat en la seva fase d'alerta, actiu des de dijous passat a les 10.42 hores.

Aquest pla s'activa en fase d'alerta quan hi ha avís del mal estat del mar, quan es poden donar amb una probabilitat de més del 30% d'ones de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat marítim i est pugui ser un perill per a les persones o per destrossar el mobiliari.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat