Noticias Cataluña
NOTÍCIES DEL PRAT
Notícies Catalunya

Els disturbis castiguen a comerços i hotels de Barcelona, que perden la meitat de la caixa

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

PURI CAR

  • Els desperfectes en el mobiliari públic ascendeixen aquest dilluns als 2,7 milions d'euros.

Disturbios en Barcelona

Després d'una reunió amb agents econòmics de la ciutat a la seu de l'Ajuntament, el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet una crida aquest dilluns a "desencallar" l'escalada de tensió dels últims set dies en les protestes per la sentència del 'procés'. Apartur, Fira de Barcelona, les patronals Foment del Treball i Pimec i els sindicats CCOO i UGT han demanat el "cessament de la violència" que no els aboqui a més pèrdues econòmiques de les quals estan patint.

Des de Barcelona Oberta, el seu president, Gabriel Jené, ha xifrat les pèrdues per als comerços que representa en entre un 30% i un 40% de la recaptació diària i en fins a un 50% en la restauració. Encara que no ha facilitat xifres globals, per les quals s'haurà d'esperar a un recompte posterior i més detallat, va indicar. Jené si que va parlar d'una «important paràlisi de l'activitat comercial que no es recordava a Barcelona en els últims 50 anys», ni tan sols després dels atemptats del 17 d'agost de 2017, i d'una «incertesa» sense precedents.

Collboni també ha quantificat en 2,7 milions d'euros les pèrdues en patrimoni i mobiliari de la via pública. Són 200.000 euros més que els 2,5 milions confirmats per l'alcaldessa Ada Colau diumenge passat. I ha avançat que el consistori barceloní estudia reclamar per la via civil compensacions pels danys i perjudicis causats.

Sobre la consigna que dissabte passat van donar els agents de la Guàrdia Urbana als establiments de la plaça d'Urquinaona i els seus voltants perquè "baixessin la persiana" davant la recrudescència dels altercats, Collboni ha indicat que "la seguretat és la seva comesa" i que no descarta que s'hagin de repetir aquests advertiments si la situació empitjora.

I ha destacat la col·laboració de molts hosteleros i hotelers de la ciutat que durant els dies de màxim conflicte en les carrers han ajudat a reallotjar a visitants i a informar, sobretot, als entre 150.000 i 20.000 turistes que diàriament visiten Barcelona però que s'allotgen als afores. Per a ells, l'Ajuntament ha posat a disposició un call center i ha incrementat els contactes amb els cossos consulars, ha remarcat el primer tinent d'alcalde socialista.

D'igual manera, Collboni ha volgut destacar la gran capacitat de recuperació tant dels empresaris privats com de la pròpia administració municipal a l'hora de «minimitzar» els danys i donar una resposta el més ràpida possible, després de cada nit de disturbis, per «recuperar la màxima normalitat a l'espai públic». 

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat