Noticias Cataluña
NOTÍCIES DEL PRAT
Notícies Catalunya

Els polic

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

20minutos.es / VÍDEO: AGENCIA ATLES

Antidisturbios en Barcelona

El sindicat de policies nacionals Jupol ha denunciat la "falta de mitjans" amb la qual els agents enfronten els disturbis a Barcelona."El dispositiu ha estat nefast, creiem que la falta de mitjans tant materials com a humans ha estat important", ha dit el portaveu de l'organització, Pablo Pérez.

Entrevistat en RTVE, Pérez ha afirmat que la situació a Catalunya s'hauria "remeiat molt abans si el dispositiu hagués comptat amb tots els mitjans dels quals disposen les unidades de intervenció policial antidisturbis". Amb això s'hauria evitat també situacions com les dels agents ferits en les càrregues.

"Va haver-hi moments en els quals els policies reclamaven més material i se'ls deia que no hi havia, fins i tot podem veure vídeos a les xarxes socials en els quals els companys recullen les seves pròpies pilotes de goma per poder tornar a llançar-les", ha afirmat.

No obstant això, la Policia Nacional compta amb recursos, i com a exempleva posar el camió amb canó d'aigua, que ha estat mobilitzat però fins al moment no ha participat en les intervencions. Per contra, la unitat dels Mossos sí que ha estat usada durant els disturbis.

"Ens hem gastat uns diners en un camón d'aigua que ha costat una barbaritat, solament per portar-nos-ho a les desfilades del dia del patró de la Policia", ha dit el portaveu al programa Els desdejunis de TVE. "Quan realment és necessari en aquest tipus de casos, que estaria més que justificada la seva actuació, doncs ho tenim ficat en el garage".

Visita de Sánchez

Sobre la visita que el president de Govern en funcions, Pedro Sánchezté programada per veure als cossos policials i de seguretat, el portaveu ha dit que li hagués agradat "que s'hagués produït fa una setmana". "Els companys porten aquí patint jornades laborals maratorianas, amb el menjar just perquè els convoquen al seu treball amb molt poc temps d'antelació, sense poder demanar el menjar per portar".

Per això, el sindicat demana la dimissió tant del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, com del director general de la Policia, Francisco Pardo, i del coordinador de l'operatiu.

Aquest diumenge, representants d'un altre quatre sindicats policials (SUP, CEP, UFP i SPP) es van reunir amb Marró a la seu la direcció general del cos per analitzar la situació dels agents desplaçats a Catalunya i l'operatiu de seguretat.

Els responsables dels quatre sindicats policials han qüestionat davant el director general la "tebiesa política" en la resposta als greus disturbis a Catalunya i que ha impedit, lamenten, una actuació ferma dels agents per frenar des de l'inici als violents.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat