Noticias Cataluña
NOTÍCIES DEL PRAT
Notícies Catalunya

Torra convida per carta a Sánchez a reunir-se aquest dilluns

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

20minutos.es

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convidat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a celebrar aquest dilluns una reunió aprofitant la seva visita a Barcelona.

Torra ha enviat una nova carta a Sánchez, que viatja aquest dilluns a Barcelona per visitar als agents ferits en els disturbis d'aquests dies i que ha enviat una missiva al president català per recordar-li la seva obligació de condemnar la violència i "evitar la discòrdia civil".

He enviat una segona carta a Pedro Sánchez, després d'un cap de setmana de trucades sense resposta. Trobo que no és un bon signe de voluntat de diàleg. Però aprofitant que és a Catalunya, em pòsit a disposició per reunir-ens avui mateix. Espero la seva resposta pic.twitter.com/dq0xc1uf0h

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) October 21, 2019

En la seva carta de resposta, Torra ho emplaça a una trobada. "Aprofitant que hem sabut a través dels mitjans de comunicació de la seva visita a Catalunya, em poso a disposició per tenir una reunió avui mateix. Havent enviat aquesta carta, tornarem a posar-nos en contacte amb vostè telefònicament per tornar-li a oferir un diàleg sense condicions", afirma el president del Govern.

A més, recorda al president del Govern en funcions que li ha cridat dues vegades i "no s'ha volgut posar", la qual cosa considera que no és un símptoma de voluntat de diàleg.

Com a resposta a la carta que Sánchez li ha enviat, Torra li replica amb el que són per a ell les "obligacions d'un governant": respectar i fer respectar els drets humans, civils i polítics dels ciutadans; propiciar el diàleg entre aquells que pensen diferent; i la cerca de sortides democràtiques i pacífiques als conflictes polítics.

En la carta, Sánchez demana tres coses a Torra: una condemna de la violència "de forma rotunda", emparar a les forces de seguretat que la combaten i evitar la discòrdia civil. Es tracta, segons el president espanyol en funcions, de les tres condicions que ha de complir un governant "si vol ostentar amb dignitat la representació de la seva comunitat davant qualsevol interlocutor".

I el president català li replica posant sobre la taula les tres obligacions que considera que ha complir un governant. En primer lloc, situa el deure respectar i fer respectar els drets humans, civils i polítics dels ciutadans. "L'Estat espanyol té signats els tractats internacionals de referència en matèria de drets humans i civils. A Catalunya s'han vulnerat aquests drets de manera sistemàtica per raons ideològiques", ha lamentat.

En segon lloc, el president de la Generalitat fixa com a "responsabilitat prioritària" d'un president de govern "propiciar el diàleg entre els quals pensen diferent" i afegeix que "l'absència de diàleg, la imposició del silenci o la repressió de la lliure expressió afavoreixen la fractura social i la deterioració de la convivència".

Finalment, Torra avisa a Sánchez que no donar "sortides democràtiques" als conflictes és un "símptoma d'involució" en un estat modern en el si de la Unió Europea.

Després de posar-se a la seva disposició per mantenir una reunió aquest dilluns mateix aprofitant que Sánchez es desplaça a Barcelona per visitar a agents de la policia ferits en els disturbis dels últims dies, Torra li avança que es tornarà a posar en contacte amb ell telefònicament.

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat