"Lady Macbeth de Mtsenks. L'obra que no va escriure W. Shakespeare", amb l'Associaci

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Lady Macbeth, de Mtsenks, (l'obra que no va escriure William Shakespeare) és una adaptació al teatre feta per Alberto Pardo, d'una novel·la escrita per Nikolai Leskov publicada al 1865 i que parla sobre una dóna moguda pel sentiment de menyspreu al fet que és veu sotmesa i com aquest és converteix en cobdicia.

Una noia de camp és casa amb un home ric, que la menysprea com a dóna i com a persona. Ella és veu atrapada i vexada pel marit i el pari d'ell, que la tracten poc millor que als criats de la finca. En una dels llargues absències del marit, ella s'enamora d'un mosso de quadres de la casa, i trama, amb sang freda i a poc a poc la revenja dels seus opressors amb l'ajuda del seu amant.
La crueltat va creixent al cor de la jove, fins que a dalt a cometre un assassinat que farà que al mosso li resulti insuportable mantenir la relació.

D'aquesta novell·l'es n'ha fet una òpera de gran èxit, estrenada a Rússia, pais on va neixer el seu autor, el 1934. Posteriorment, i molt més aprop en el temps, el 2017, s'ha  estrenat una pel·lícula al cinema, produïda al Regne Unit.

Fitxa artística:

Direcció: Jordi Sales. Interpretació: Carmen Dgz. José Gil, anna Luengo, Esther Barcelona, Txema Lorente,

Adaptació del text: Alberto Pardo. Vestuari: Àgata Marina

 

Segon passi:

Diumenge 25, als 18 hores

 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat