Noces de sang, de Federico Garcia Lorca, amb La Perla 29

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Oriol Broggi i La Perla 29 encarin el seu primer Lorca. Noces de sang parla sobre aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia degut als forts lligams familiars i als costums i tradicions arrelades.

És tracta d'un text amb un llenguatge precís i bell.

Nora Navas i Clara Segura encapçalen el repartiment en aquest particular muntatge on recitessin els paraules de Lorca en un encavalcament constant; un seguit d'escenes, d'entrades i sortides on actors, actrius, personatges i músiques s'entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare i la multiplicitat d'intervencions que són presents al text original.

El fet de portar-l'a escena amb sis actors, quan l'obra inclou més personatges, és un repte. En aquest muntatge Broggi és vol centrar en la poètica de l'autor, ressaltant els paraules i els sensacions de l'univers lorcanià i el  paisatge andalús. Tot plegat vestit amb composicions musicals de Joan Garriga, que prenen un protagonisme especial en l'espectacle i reforcen la musicalitat i el ritme de la poesia implícita.

Creiem important dotar de rellevància la simbologia que és troba al text i fer-la visible a través d'elements com la música i el cavall. Aquest animal apareix recurrentment al text, no tan sols pel que és, sinó pel significat: poder, passió, llibertat, vigor, resistència.

Pel que fa a la música, Joan Garriga ha estat l'encarregat de la creació musical. Els seves composicions, algunes originals sorgides durant el procés d'assaig i d'altres com a versions, dialoguin constantment amb el text i amb la tragèdia que és destil·la des dels primers compassos de l'obra. La música és un emblema d'una cultura –i, el flamenc en concret, transmet uneixes connotacions molt precisis: passió continguda, esquinçada–com els personatges descarnats, forts i secs de Noces de Sang.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i espai: Oriol Broggi Creació musical: Joan Garriga

Amb: Ivan Benet Anna Castells Nora Navas Pau Roca Clara Segura Montse Vellvehí Músics: Joan Garriga Marià Roch Marc Serra

Vestuari: Berta Riera Llums: Pep Barcons Sota: Damien Bazin Vídeo: Francesc Isern Caracterització: Helena Fenoy i Marta Ferrer Fotografia: Bito Cels Collage del cartell: Albert Cano Disseny gràfic: Andrea Gusi i Josep Dols

Agraïments: Marta Filella i Sala Beckett

Una producció de la Perla 29 en col·laboració amb el Grec Festival de Barcelona 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat