Darrera hora de les mesures preses al Prat per contenir el coronavirus

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

En aquesta pàgina que ara esteu consultant trobareu quines mesures s’apliquen en cada moment a la ciutat del Prat per contenir el coronavirus, així com informació sobre les recomanacions emeses en cada moment per les autoritats competents. La informació s’anirà actualitzant a mesura que hi hagi novetats.

Tot seguit s'exposen les mesures ordenades per l’alcalde, Lluís Mijoler, assessorat pel comitè tècnic creat la setmana passada en el si de l’Ajuntament per fer seguiment de l’epidèmia a la ciutat, i en el qual es coordinen les àrees de Salut i Organització, els serveis de Protecció Civil i la Policia Local.

Criteris generals

 • Se suspenen els actes organitzats per l’Ajuntament de forma puntual.
 • L’Ajuntament recomana a les entitats de la ciutat que facin el mateix amb aquells actes que puguin tenir programats.
 • Es mantenen fins a nova ordre els serveis que presta habitualment l’Ajuntament (en centres cívics, equipaments esportius...).
 • Aquestes mesures tenen vigència des d’ara fins el proper cap de setmana i poden actualitzar-se atenent qualsevol nova indicació que emetin les autoritats competents.

Grans esdeveniments públics

 • S’ha postposat l’acte de reconeixement a les persones participants en el Pessebre Vivent de Sant Cosme que havia de tenir lloc aquest dimecres.
 • S'han anul·lat les projeccions de cinema programades aquest dimecres al cinema Capri dins del programa d’actes commemoratius del Dia de la Dona.
 • S’ajorna la Nit de l’Esport, que havia de tenir lloc el proper divendres al Cèntric.
 • S’ajorna el concert de les Big Bands programat per al proper dissabte a La Capsa.
 • Se suspèn l'espectacle familiar Xics'n'Roll: descobreix Queen, programat el proper diumenge al migdia a la Capsa.

Esports

 • Seguint les indicacions de la Secretaria General de l'Esport i de les diverses federacions esportives, se suspenen les competicions de, com a mínim, futbol, bàsquet, volei i natació.
 • La suspensió afecta també la Segona Divisió B, i per tant els partits de l'AE Prat.
 • Pel que fa als entrenaments, les diverses entitats esportives de la ciutat informaran els seus membres sobre si es mantenen o es cancel·len.
 • En qualsevol cas, els esdeveniments esportius que eventualment se celebressin hauran de tenir lloc a porta tancada.
 • S'ajornen les competicions locals de Jocs Esportius Escolars de futbol sala, bàsquet i atletisme comarcal.
 • S'ajorna la jornada lúdicoesportiva Juga Verd Play del dissabte 14.

Ensenyament

 • Es manté l’activitat lectiva regular.
 • Pel que fa a les activitats extraescolars, cal que les famílies segueixin les indicacions que emetin les direccions de cada centre escolar.
 • Com a criteri general, el departament d’Ensenyament insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.
 • Llegiu el comunicat del departament d'Educació enviat ahir (10 de març) a les escoles i instituts del Prat: COMUNICAT

Acció social

Es recomana a les persones que visiten la residència municipal de gent gran Penedès o qualsevol residència de la ciutat que extremin les precaucions per mirar d’evitar contagis.

Objectiu: preservar els serveis mèdics

Per ara, a la ciutat ha transcendit un cas de positiu de coronavirus. La persona afectada és personal laboral de l’Escola Oficial d’Idiomes, centre que romandrà tancat fins el proper 20 de març. La persona evoluciona favorablement a casa seva i la resta del personal de l’EOI també roman a les seves cases com a mesura de prevenció. La majoria de l’alumnat pot fer vida normal i aquelles persones que ha tingut contacte amb l’afectada estan rebent instruccions del departament de Salut.

Totes aquestes mesures tenen per objectiu evitar la propagació de la malaltia, que no acostuma a ser greu en persones en bon estat de salut però que pot ser-ho en malalts amb patologies prèvies o d’edat avançada. Es tracta, per tant, d’evitar l’avenç de la infecció per preservar els serveis de salut i d’urgències i garantir la seva capacitat d’atendre els casos que requereixen atenció crítica.

Què fer en cas de dubtes: test web abans de trucar al 061

Per això, l’Ajuntament recomana seguir els consells de les autoritats sanitàries, que es poden consultar en l’espai web que ha habilitat a aquests efectes el departament de Salut de la Generalitat. Si es tenen símptomes, es recomana fer aquest test habilitat pel mateix departament de Salut abans de trucar el 061, i trucar el 061 abans d’acudir a urgències.

Seguiu les recomanacions oficials i no difongueu informacions no contrastades

El consistori torna a transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt de la ciutadania, amb el compromís de seguir aportant informació actualitzada i transparent. Així mateix, fa una crida a consultar informació oficial i no deixar-se endur ni reproduir rumors o notícies falses o tendencioses.

El subministraments alimentaris, garantits

Davant de les imatges difoses per certs mitjans de comunicació i a través de les xarxes socials de persones acudint a botigues d’alimentació per acaparar productes, l’Ajuntament subratlla que els subministraments estan garantits.

La sanitat pública, un patrimoni a protegir

Finalment, l’Ajuntament vol agrair tot el personal sanitari que està treballant per contenir l’epidèmia i assistir les persones que ho requereixen. En nom de tota la ciutadania, el consistori agraeix als i les professionals de la sanitat pública la seva tasca i insta a defensar i dotar dels recursos suficients aquest patrimoni comú que demostra en situacions com aquesta la seva importància estratègica.
 


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat