Demanen a la Generalitat i a l'

Compartir: Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (Amap),que agrupa una trentena d'ajuntaments i de la qual el Prat ostenta la vicepresidència, va acordar ahir un manifest a favor de la gestió pública de l'aigua en l'àmbit metropolità de Barcelona ​​i en què demana a la Generalitat que doni suport als municipis en procés de remunicipalització i insta a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i als ajuntaments metropolitans a manifestar-se en favor de la gestió pública de l'aigua i a elaborar els estudis necessaris que permetin implementar-la amb criteris d'eficiència, sostenibilitat, participació i transparència.

Cada cop més municipis

L'Amap inclou 11 dels 23 municipis metropolitans, que representen el 70 % de la població d'aquesta àrea. L'associació ha incrementat notablement el nombre de  membres que tenia fa un any, quan n'eren 11, en haver entrat 14 nous entre entitats i ajuntaments, la majoria de la conca del Ter i les comarques gironines.

L'Amap també ha aprovat una declaració sobre la base del Pacte Social de l'Aigua, que entén l'aigua com un dret i aposta per la seva gestió pública, participada i democràtica, i que vol que els candidats i candidates de les eleccions municipals de maig assumeixin aquests compromisos, en una iniciativa impulsada per l'associació Aigua és Vida.

El Prat, un referent

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat i Transport de l'Ajuntament del Prat, Alba Bou, ha destacat que l'Amap "vol que els municipis on aviat acabarà la concessió privada de l'aigua puguin acudir-hi per iniciar processos de municipalització", i ha afegit que el Prat, on el servei és públic des de fa dècades, és "la prova més visible que el que es pretén no és una utopia. El Prat vol ser un mirall per a aquests ajuntaments". 

El president de l'Amap, Eloi Badia, ha ressaltat la importància d'estudiar costos i fer auditories per impulsar aquests processos, tot explicant que a Terrassa, on l'aigua és de titularitat pública des del desembre, "s'han reduït un 30 % les despeses d'organització i direcció, i en més d'un milió d'euros les despeses de personal. Imagineu les magnituds que s'estan movent quan pot canviar el model".


Veure més

acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat